UAEU2.JPG

В рамках широкомасштабної акції до Дня пам’яті людей померлий від СНІДу 27.05.2020 року працівниками Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано і проведено робочу зустріч фахівців, які працюють в напрямку профілактики та протидії ВІЛ/ СНІДу  «Пам’ятати, щоб жити!».

На зустрічі були присутні лікар-інфекціоніст Вікторія Дремлюга, медична сестра кабінету «Довіра» Вікторія Заглядова, соціальний працівник Ольга Михайлова, директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Чорнобай, провідні фахівці із соціальної роботи Світлана Лукашенко, Тетяна Ільченко, Олег Пастушенко та представник благодійної організації «Єдність та порозуміння» Віктор Яценко.

Розпочала засідання Алла Чорнобай словами: - « Цей день є серйозним нагадуванням про величезну проблему пов’язану з ВІЛ-інфекцією, яка нависла над всім людством і потенційно загрожує кожному з нас, а також про необхідність зупинити повсюдне поширення епідемії ВІЛ/СНІДу».

 Під час роботи учасники зустрічі визначили головні тенденції надання допомоги представникам груп найвищого ризику і визначили пріоритетні індивідуальні та колективні дії. Віктор Яценко акцентував увагу учасників заходу на тому, що фахівці, що працюють у команді, повинні координувати свої дії, розподіляти обов’язки таким чином, аби якнайшвидше і якнайкраще задовольнити потреби клієнта, який відноситься до групи підвищеного ризику чи перебуває в складних життєвих обставинах.

Зустріч також дала можливість переглянути наявні проблеми і прогалини та обговорити спільні кроки у відповідь на виклики епідемії.

В результаті роботи всі учасники зустрічі прийшли до спільного висновку про те, що діяльність, спрямована на покращення послуг представникам груп найвищого ризику, повинна передбачати всеохоплюючий підхід.

По закінченню зустрічі було підведено підсумки конкурсу-малюнків профілактичного спрямування «Я обираю життя!» та визначено переможців конкурсу. Ними стали учні ліцею №2 Вовкотруби Влад та Давід і  учениця ліцею №1 Лещенко Вікторія. Решта учасників отримали  заохочувальні призи.

Також варто зазначити, що напередодні Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу, працівниками центру та волонтерами було доповнено  меморіальне пано зі символічними спогадами про тих ватутінців, кого забрала епідемія ВІЛ/СНІДу з нашого життя. Квілт – це світла пам’ять про померлих та привід замислитися живим. Згадуючи імена людей, яких вже немає з нами, ми не тільки вшановуємо їх пам’ять, ми нагадуємо людям, особливо молоді, про цінність життя, необхідність турботи про своє здоров’я, а головне, привертаємо увагу до проблем ВІЛ-позитивних людей, які потребують нашої підтримки і розуміння.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді