gerbuk.JPG

На 26 травня було заплановано провести друге засідання 86 – ї позачергової сесії міської ради, яка розпочалась на минулому тижні. З великими труднощами, але вдалось зібрати необхідну мінімальну кількість депутатів - 14, яка дала можливість продовжити сесійне засідання. Але…

Здавалось, питання, що були включені до порядку денного не могли викликати якогось суспільного резонансу, адже стосувались в більшій кількості земельних питань наших громадян. Та депутат Євгеній Підцерковний заявив про необхідність довключити до розгляду питання щодо введення до комісії з питань роботи підприємств промисловості, комунального господарства, будівництва, транспорту, зв’язку, екології та раціонального природокористування депутата Олександра Задніпряного, що дасть можливість повноцінно функціонувати даній комісії. В іншому випадку він погодився лише бути присутнім при розгляді одного питання, а далі обіцяв покинути сесійну залу, мотивуючи порушенням Регламенту. Що він і зробив, хоча Олександр Борисович погодився підняте питання включити до порядку наступної чергової сесії, як це і передбачено в Регламенті.

За спільною згодою депутатів, що залишились, міський голова оголосив перерву до 17.00.

На визначений час зібралось знову 14 обранців, але не надовго. Спочатку покинув залу засідань депутат Євгеній Підцерковний, в зв’язку з неправильним, на його думку, розглядом питання на профільній комісії.

За ним пішов і депутат Володимир Чернега, зіславшись на те, що потрібно дотримуватись положень Регламенту.

Далі не було жодного сенсу іншим депутатам залишатись, адже не було реальної можливості приймати рішення. Було оголошено, що чергова спроба завершити позачергову сесію буде 1 червня.

Дуже прикро, що в останній час збирання депутатів на сесійні засідання стали проблематичними. Деякі місцеві обранці систематично не з’являються на сесії, і часто не вистачає необхідної кількості депутатів не тільки для прийняття рішень, а й для відкриття сесійних засідань. А за кожним проектом рішень стоїть або окремий виборець, або інтереси всієї громади.

То для кого працює депутатський корпус?

Для інформації виборців надаємо перелік місцевих обранців, які на сесії були відсутні: Басюра Алла Костянтинівна (хворіє), Басюра Олена Іванівна, Кохан Віталій Анатолійович, Кравченко Маргарита Василівна, Лупаїн Ярослав Адамович, Піскун Тетяна Володимирівна (хворіє), Рубан Костянтин Миколайович,  Рубан Олег Іванович, Снітко Олександр Сергійович, Тращенко Лариса Сергіївна, Тростянська Ганна Василівна (хворіє), Храмцова Людмила Олексіївна (хворіє).

Інформація відділу з питань внутрішньої політики