UAEU2.JPG

Минулого тижня на засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів міський голова Олександр Лисюк, розглянули можливість послаблення на території міста карантинних обмежень, в зв’язку з введенням в Україні адаптивного карантину, та продовження заходів, з недопущення поширення в місті СOVID-19.

Перший заступник міського голови, керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня Юрій Кубявка ознайомив присутніх з вимогами Постанови КМУ №392 від 20.05.2020 року, а також протоколів № 25 від 18 травня 2020 року  та №26 від 21.05.2020 року засідань обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

На їх виконання дано доручення КНП «ЦПМСД м.Ватутіне Черкаської області»(мобільна група), забезпечити проведення ПЛР-тестів соціальним працівникам, працівникам патрульної поліції, працівникам закладів, які здійснюють дозволені види діяльності, що передбачають приймання відвідувачів в офісних приміщеннях, торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами, громадського харчування, перукарень, салонів краси незалежно від форм власності .

Комісія також прийняла рішення про продовження в місті карантину до 22 червня. Але з 22 травня допустити пом’якшення, дозволивши:

- проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб, можуть проводиться за погодженням із Міністерством охорони здоров’я за результатами оцінки епідемічних ризиків;

- проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід;

- роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб);

- відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять;

З 10 червня:

- діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;

- діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід.

Начальнику відділу освіти доручено організувати та забезпечити підготовку закладів дошкільної освіти міста до функціонування закладів в умовах карантинних обмежень, відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 25.05.2020 №25.

Також прийнято рішення про відновлення руху на міському автобусному маршруті загального користування

Контроль за дотримання карантинних вимог будуть здійснювати в межах своїх повноважень Звенигородське РУ Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Звенигородський відділ поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області, Інспектор з благоустрою, головний спеціаліст відділу  соціально-економічного розвитку виконавчого комітету, зокрема щодо недопущення стихійної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на вулицях і площах міста та прилеглих до ринку територіях.

Ватутінському лабораторному відділенню ДУ «Черкаський лабораторний центр МОЗ» спільно з КНП «ЦПМСД м.Ватутіне Черкаської області» доручено:

- забезпечити медичний супровід та щоденний моніторинг за станом здоров’я осіб що повернулися із-за кордону та знаходяться на ізоляції за місцем їхнього проживання.

- вести реєстр осіб що повернулися із-за кордону та знаходяться на ізоляції

- надавати списки людей що повернулися із-за кордону та знаходяться на ізоляції до Звенигородського відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області

- встановлювати контактних осіб людей що повернулися із-за кордону

Інформація відділу з питань внутрішньої політики