gerbuk.JPG

22 травня відбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті, яке провела її голова Наталія Котик. До порядку денного було внесено питання щодо аналізу проведених заходів з запобігання поширення в місті інфекційного захворювання COVID-19, встановлення малої архітектурної споруди «Я люблю Ватутіне» та розгляд листа членів товариства «Риболовів-любителів» про членство їх представника в Раді.

Опрацювавши звернення від громадської організації рибаків та з врахуванням Положення про громадську раду, було виключено з членів громадської ради Данилюка Олександра, колишнього голову Товариства, який був представником громадської організації в раді.

За систематичну відсутність на засіданнях також була виключена з членів громадської ради голова благодійної організації «Єдність та порозуміння» Наталія Ткаченко.

Активно члени ради обговорювали дві пропозиції, які надійшли до виконавчого комітету від громадян міста, і які були представлені начальником відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Олегом Пилипенко.

Перша пропозиція від депутата міської ради Олега Ступника щодо встановлення на території міста малої архітектурної споруди «Я люблю Ватутіне». Олег Михайлович зазначив, що вищезазначена конструкції уже виготовлена і залишилось лише визначитись з місцем її встановлення. Було відібрано п’ять варіантів, по яким запропоновано провести громадське обговорення у соціальній мережі, і вже за рейтинговим голосуванням вибрати найліпший варіант.

Друга стосувалась упорядкування «Острову кохання» і надійшла вона від Олексія Мізераки.  Олег Михайлович повідомив, що роботи виконуватимуться за спонсорські кошти. Всі присутні ознайомились з доданими до листа  ескізами та фотоілюстраціями майбутнього виконання робіт, і дійшли до висновку, що потрібно підтримати наміри людини і дати можливість провести вищезазначені роботи.

Про заходи з недопущення поширення в місті коронавірусної інфекції присутніх інформував перший заступник міського голови Юрій Кубявка. Він розповів які саме упереджувальні та профілактичні міри приймались владою, щоб не допустити поширення небезпечної хвороби на території міста. Зокрема:  проведено дезінфекцію міст найбільшого скупчення людей, під’їздів житлових будинків, міського парку відпочинку, доріг та тротуарів, відмінено транспортне сполучення, здійснюється патрулювання працівниками Звенигородського відділення поліції. Протягом усього періоду проводились ПЛР-дослідження осіб, які повернулися з-за кордону. Працівниками правоохоронних органів здійснювалась перевірка дотримання особами з групи ризику самоізоляції. Перший заступник наголосив,  що за період введеного карантину, випадків захворювання на  СOVID-19 в місті не зафіксовано.

Юрій Богданович розповів і про пом’якшення карантинних обмежень, введених з 22 травня. Згідно останніх змін, запроваджено пом’якшуючі заходи: запрацювали торгові об’єкти з продажу промислових товарів, відновлюється міське та внутрішньо обласне транспортне сполучення, є дозвіл на проведення спортивних змагань без глядачів, відвідування парків і скверів та проведення богослужінь за умови перебування в приміщенні 1 особи на 10 кв. метрів та використання засобів індивідуального захисту. Всі послаблення повинні супроводжуватись обов’язковим дотриманням санітарно-гігієнічних норм.

Розглядається питання щодо початку роботи закладів дошкільної освіти, але для цього потрібно виконати низку умов. Дане питання наразі вивчається відділом освіти.

Юрій Богданович зазначив, що хоч і введені послаблення, але норма щодо маскового режиму та наявності документу, який посвідчує особу не відмінено. «Нам потрібно, перш за все, турбуватися про своє здоров’я та здоров’я оточуючих людей, дотримуватись рекомендації лікарів і виходити з карантину поступово, як рекомендує Міністерство охорони здоров’я» - додав керівник.

Заступник голови громадської ради Володимир Ткаченко  подякував за гарно організовану роботу з недопущення в місті COVID-19, за якісне інформаційне наповнення з даної тематики, та висловив сподівання, що послаблення карантину не призведе до негативних наслідків.

На завершення засідання голова Громадської ради подякувала членам за роботу та  повідомила, що наступне засідання відбудеться за закінченням терміну громадського обговорення.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики