UAEU2.JPG

Минулого тижня під керівництвом заступника міського голови Таїсії Дудник в сесійній залі Ватутінської міської ради відбулося засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ – інфекції та СНІДу.

У вступному слові Таїсія Дудник охарактеризувала проблемні питання, які мають місце в місті щодо захворюваності на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД, завдання, які стоїть перед місцевою владою із забезпечення доступу населення до діагностики, хворих до лікування соціально небезпечних інфекцій, представників груп підвищеного ризику до участі у профілактичних програмах. Голова координаційної ради  висловила сподівання, що ті рішення, які будуть прийняті на засіданні Ради, допоможуть їх вирішити.

На засіданні ради були розглянуті важливі питання. Зокрема про реалізацію програми замісної підтримувальної терапії (ЗПТ) серед споживачів ін’єкційних наркотиків та забезпечення доступності лікування в місті Ватутіне; про забезпечення доступу різних груп населення до системи добровільного консультування і тестування  на ВІЛ/СНІД; про забезпечення профілактики наркоманії та ВІЛ-інфекції/СНІД в навчальних закладах міста; про стан охоплення дитячого населення туберкулінодіагностикою, вакцинацією та ревакцинацією БЦЖ.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді