UAEU2.JPG

До Дня вшанування  учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в міському історичному музеї сьогодні відбувся тематичний захід, який підготували працівники відділу з питань внутрішньої політики, відділу культури і туризму, а також музею.

В ході заходу прозвучала інформація про героїзм учасників ліквідаційних робіт, про наших ватутінців, які  першими з міста прибули в зону ядерного лиха. Були зачитані імена ліквідаторів-земляків, які на сьогодні проживають в місті.

Згадали й тих людей, яких забрав у небесний світ Чорнобильський смерч, та вшанували їх пам`ять хвилиною мовчання.

Присутні переглянули відеоролик, підготовлений за матеріалами міського історичного музею, присвячених людям з міста, які ціною власного життя і здоров’я, під великими дозами опромінення зупинили невидимого і дуже підступного ворога. Завдячуючи мужності і відвазі яких ми маємо можливість жити в незабрудненій ядерною отрутою країні, створювати сім’ї, народжувати дітей, будувати щасливу країну.

Ведучі заходу побажали героям-ліквідаторам, міцного здоров’я, міцності духу, щасливих свят і буднів, наповнених повагою і щирою вдячністю людей. Шоб самих рятівників світу та їх родини лихо обходило стороною, ніколи не заходили у домівку смуток і печаль, життя наповнювалось добром, щастям, миром і злагодою.

Директор історичної скарбниці міста Віталій Богославський звернувся з проханням до присутніх долучитись до поповнення експозиції музею, присвяченої чорнобильській тематиці, щоб не відійшли в забуття безцінні дані про людей, що творили історію та рятували світ від атому, який вийшов з-під контролю людини.

За доброю традицією, на згадку про зустріч, учасники заходу зробили спільне фото.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики