gerbuk.JPG

Служба у справах дітей долучилась до проведення заходів в рамках акції 16 днів проти насильства. Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

Тема цьогорічної кампанії – «Розфарбуй світ в помаранчевий колір: Покоління рівності виступає проти зґвалтувань». ООН пропонує у ці дні вдягати одяг або аксесуари помаранчевого кольору, щоб висловити свою солідарність з рухом в ім’я майбутнього, вільного від насильства. У багатьох містах світу проходять відповідні заходи, а знамениті будівлі підсвічуються помаранчевим кольором.

Із 1991 року акцію «16 днів активізму проти насильства» підтримують у 100 країнах світу, щоб збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства і створити соціальний простір, вільний від насильства.

Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» у 2001 року. 

Минулого тижня проведено тематичну годину спілкування з учнями Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1. Під час спілкування підлітками обговорювались питання: що ж таке насильство, його види, куди звертатися за допомогою, якщо стали жертвою домашнього насильства, хто може бути кривдником та як ставимося один до одного?

Діти вільно спілкувались на цю тему, демонструючи знання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», Конвенції ООН про права дитини, Закону України «Про охорону дитинства».

Ми всі інтуїтивно тягнемось до світлого в цьому світі. Тож нехай ваш  улюблений світ буде яскравим, різнокольоровим, світлим.

Не будемо байдужими. Україна – це світ без насильства.

Інформація служби у справах дітей.