gerbuk.JPG

2 грудня 2019 року на території міста випав перший сніг. Зважаючи на погодні умови, нагадуємо про Правила благоустрою території м.Ватутіне та с.Скаливатка, затверджених рішенням міської ради від  28.11.2018 р. №64-8/VІІ, що діють у нашому місті.

Відповідно до п.3.2. Правил,  підприємства, установи й організації на власних та закріплених територіях повинні здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку, збереження зелених насаджень, а саме: забезпечення постійного прибирання … снігу з метою утримання об'єктів благоустрою та прилеглих територій у належному санітарному стані (тротуари прибираються вздовж всієї ділянки будинку, домоволодіння (в межах належності) - до бордюрного каменю)

П. 6.6. Правил передбачено, що власники, балансоутримувачі або особи, які утримують території населених пунктів, зобов'язані мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати металеві або дерев'яні, мітли, кригоруби), достатній запас матеріалу для посипання з метою своєчасного проведення протиожеледних заходів та прибирати сніг негайно (від початку снігопаду) для запобігання утворенню накату.

Керівники підприємств, установ та організацій, об’єктів торгівлі мають забезпечувати заготівлю піску та посипочного матеріалу для протиожеледних заходів у зимовий період.

Своєчасне проведення таких робіт буде запобігати утворенню  ожеледиці та сприятиме зменшенню рівня травматизму.

Власники, орендарі, наймачі житлових будинків приватного сектору також мають долучитися до проведення робіт по очищенню від снігу присадибної та прилеглої територій приватних будинковолодінь оскільки це є обов’язком кожного жителя нашого міста.

Пам’ятайте, ніхто інший не виконає цю роботу за нас.

Виконавчий комітет Ватутінської міської ради звертається до кожного із проханням сумлінно та добросовісно дотримуватися Правил та вживати всіх необхідних заходів для створення комфортного та безпечного пересування мешканців і гостей міста у зимовий період!

Інформація головного спеціаліста, інспектора з благоустрою