gerbuk.JPG

Генеральна Асамблея ООН  резолюцією від 14.10.1992 року встановила Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день відзначається щорічно 3 грудня та нагадує людству про обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства-людей з інвалідністю.

Ватутінська міська філія Черкаського обласного центру зайнятості спільно із соціальними партнерами приєдналася  до міжнародної ініціативи. Зокрема, 27 листопада 2019 року проведено засідання круглого столу. Світлана Бабенко, директор Ватутінської міської філії Черкаського ОЦЗ, зазначила: «Служба зайнятості не байдужа до цієї проблеми. Фахівцями філії застосовується індивідуальний підхід до даної категорії людей, направлений на трудову реабілітацію шляхом працевлаштування, активної підтримки».

З початку 2019 року на обліку у філії перебувало 14 осіб з інвалідністю, отримували допомогу по безробіттю 10 осіб, пройшли професійне навчання -3 особи,  за сприяння кар’єрних радників працевлаштовано 9 осіб, в т.ч., 2 особи започаткували власну справу шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово. Всі особи, з числа перебуваючих на обліку, отримали профорієнтаційні послуги.

Учасники засідання висловили думку: «Інвалідність-не вирок. Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя».

Інформація Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості