UAEU2.JPG

З 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція “16 днів проти насильства,” в рамках якої громадськими організаціями, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї. Ця акція є міжнародною і ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Відповідно до розпорядження міського голови від 11.11.2019 № 75/04-02 «Про проведення міської акції «16 днів проти насильства» в приміщенні Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості,  26 листопада 2019 року стартувала міська акція, шляхом проведення засідання жіночого клубу. Міні – семінар на тему «Насильство в сім’ї як соціальна проблема» проводили директор Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Алла Чорнобай та провідний фахівець із соціальної роботи Тетяна Ільченко.

Під час заходу шляхом використання інтерактивних форм роботи було розглянуто поняття насилля та його види, масштабність цієї проблеми. Присутнім були надані поради щодо протистояння та попередження насильства в сім”ї. Захід пройшов в дружній, невимушеній атмосфері. Всі присутні отримали корисну інформацію, обговорили проблеми насильства, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статті, є порушенням прав людини.

Акція триває.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді