UAEU2.JPG

21 листопада вся країна відзначає День Гідності та Свободи. Свято, яке засноване на честь подій, які докорінно змінили наше життя. Дві революції - Помаранчева 2004 року та Революція Гідності 2013-2014 років продемонстрували світові бажання українського народу звільнитись від гніту, розправити крила та жити в реально демократичній європейській державі.

З цієї нагоди в місті відбулись заходи за участю міського керівництва, представників підприємств, установ, організацій, структурних підрозділів міської ради та виконкому, депутатського корпусу, учасників революційних подій, учасників АТО, учнівської молоді та мешканців міста.

Розпочався захід з авторського виконання зворушливого, патріотичного вірша Владиславом Поліщуком, в якому звучали слова захоплення козацькою доблестю українських вояків, їх відвагою і мужністю, за те, що вони ладні загинути, лиш би вибороти для свого народу волю.

Перед присутніми на мітингу, який відбувся у Сквері «Пам'ять»,  виступив міський голова Олександр Лисюк, У своїй промові він наголосив, що протягом століть історію нашої країни творять прості люди. Це відважні студенти, які не побоялися виступити проти рішень уряду Азарова, учасники Євромайдану, яких не злякали кулі снайперів, військові, що в нелегкі часи сьогодення захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. «З такими людьми наша держава обов’язково буде великою, сильною, успішною та заможною», - звучало у виступі.

Олександр Борисович подякував всім, хто не зважаючи на сурову зимову погоду стояли на Майдані під кулями, бійцям, які під час проведення антитерористичної операції продемонстрували усьому світу, що здатні захистити державу, зберегти життя мирних громадян, допомогти жителям Донецької та Луганської областей, які потерпають від свавілля терористів та волонтерам.

Міський очільник закликав з шаною зберігати пам'ять про героїчні сторінки нашої держави та побажав миру і злагоди на нашій землі, розвитку і процвітання нашій державі, достатку і тепла кожній українській родині та щастя кожному українцю.

З великим патріотичним піднесенням учасники мітингу виконали Гімн України, вшанували хвилиною мовчання всіх патріотів, які своїм життям пишуть історію України, помолились за їх відлетілі у небеса душі і поклали квіти до пам’ятника пам’яті Небесної Сотні та пам’яті учасникам АТО.

Ми маємо пам’ятати страшні місяці Революції Гідності, коли Київ палав у вогні,  Іловайську трагедію, Донецький аеропорт, бої під Дебальцево та Пісками, палаюче небо Слов’янська. Ми повинні пам’ятати і закарбувати в пам’яті подвиг та неймовірні вчинки людей і на Майдані, і на Сході. Ми маємо пам’ятати про те, які надзвичайні сили має український народ, якою мірою він був «спроектований» як народ Свободи. Ми маємо пам’ятати своїх героїв, пам'ять про них повинна бути закарбована в наших серцях.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики