gerbuk.JPG

19 листопада службою у справах дітей виконкому Ватутінської міської ради проведено засідання «круглого столу» з нагоди Дня прийняття Конвенції ООН про права дитини. Такі зустрічі  працівників різних організацій, які працюють в галузі захисту прав та інтересів дітей, і кожен в межах своїх повноважень забезпечує виконання державної політики в галузі охорони дитинства, стали традиційними.

Засідання відбулося у приміщенні ресурсного центру Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Розпочався захід з перегляду учасниками кінострічки режисера Ролана Бикова «Я більше сюди ніколи не повернусь» про долю маленької дівчинки.

Головний спеціаліст служби у справах дітей Лариса Славіна доповіла про реалізацію положень Конвенції ООН про права дитини в нашому місті, про роботу служби у справах дітей щодо захисту прав та інтересів дітей.

Людмила Каліушко, методист методкабінету відділу освіти, розповіла присутнім про діяльність міських закладів освіти, створення умов для здобуття освіти, її види та нові форми.

Виступ провідного фахівця центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлани Лукашенко був присвячений відродженню сімейних форм виховання в Україні, якими є усиновлення, встановлення опіки та піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу.

Завершилось засідання обговоренням учасниками «круглого столу» актуальних питань забезпечення дотримання, захисту прав та інтересів дітей.

Начальник служби у справах дітей Надія Оришич висловила подяку усім суб’єктам соціальної роботи з сім’ями та дітьми, з якими тісно взаємодіє служба у справах дітей, зазначивши, що і надалі ми спільними зусиллями будемо відстоювати інтереси дітей, сприяти конкретному втіленню в життя положень Конвенції ООН про права дитини.

Інформація служби у справах дітей