UAEU2.JPG

З метою реалізації сервісів Міністерства юстиції України, забезпечення ефективності роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану та створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 1593/5 від 26.08.2015, відділами державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області запроваджено прийняття працівниками відділу документів необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини та видачі свідоцтв про народження дітей безпосередньо у закладах охорони здоров’я, де приймаються пологи.

Суть сервісу полягає у можливості отримання свідоцтва про народження дитини, ще до виписки з пологового будинку. Це є можливим завдяки роботі у пологовому будинку співробітника відділу державної реєстрації актів цивільного стану у режимі фронт-офісу, який здійснює прийом документів та видачу свідоцтв.

Дана послуга спрощує взаємодію молодих батьків з державними структурами та значно заощаджує час.

Отже, збираючи все необхідне до пологового будинку, слід також взяти з собою: паспорт батька та матері, свідоцтво про шлюб. На випадок тих чи інших питань до батька (батьки на різних прізвищах, визнання батьківства) при державній реєстрації народження дитини, необхідна присутність і самого батька.

Ця новація вже стала приємною та досить практичною новиною для багатьох щасливих батьків, адже вони змогли отримати перший документ своїх немовлят – свідоцтво про народження, не витрачаючи зайвого часу на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

На сьогоднішній день даний сервіс реалізовано в м. Черкаси та в 19 районних центрах Черкаської області. До надання послуги залучено 21 відділ державної реєстрації актів цивільного стану та 22 заклади охорони здоров’я.

Дана послуга надається виключно на бажання батьків дитини і є безкоштовною.

 

Інформація міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану