gerbuk.JPG

Відповідно до регіонального плану основних заходів цивільного захисту на 2019 рік, затвердженого розпорядженням Черкаської обласної державної адміністрації від 31.01.2019 №55, 12 жовтня були проведені командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту Ватутінської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області.

Їх метою було набуття практичних навичок зі збору, обробки та аналізу інформації про обстановку, підготовки даних для прийняття рішення, планування дій органів управління та сил, своєчасного доведення задач до підлеглих, безперервного управління ними у ході проведення рятувальних та інших невідкладних робіт; перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання завдань за призначенням.

Програма навчання складалась з двох етапів: теоретичного та практичного. Теоретична частина розпочалася засіданням комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому були заслухані начальники спеціалізованих служб міста, які доповіли про стан готовності до роботи в умовах підвищеної готовності та надали інформацію про дії з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Під час практичної частини відпрацьовувались дії з ліквідації вибуху газу в двоповерховому будинку за адресою вул. Лейтенанта Кривошеї, 1а, що призвело до руйнування трьох квартир та чисельних жертв серед населення, огляд сил і засобів цивільного захисту міста. За підсумками проведення навчання відбулася спільна нарада під час якої здійснювався аналіз дій кожної зі служб, а також розглянуті проблемні питання, що виникли під час навчань.

Участь у штабних навчаннях взяли міський голова Олександр Лисюк, його перший заступник Юрій Кубявка, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, 7 Державна пожежно – рятувальна частина, спеціалізовані служби цивільного захисту та комунальні підприємства міста.

   Інформація відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи