gerbuk.JPG

31 жовтня працівники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяли участь в нараді керівників закладів освіти. Для педагогічних працівників було презентовано навчальні програми.

Світлана Лукашенко висвітлила Програму з попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей «Навчіть дитину захищатися». В своєму виступі вона зазначила, що програма включає в себе комплексний підхід роботи з дітьми трьох вікових категорій 4-6 років, 10-13 років, 14-18 років та  їх батьками. Вона спрямована на формування навичок безпечної поведінки, формування особистих кордонів та попередження сексуального насильства над дітьми.

Презентуючи «Програму 15» Алла Чорнобай  акцентувала увагу присутніх на тому, що це Програма комплексна. З одного боку, «Програма 15» виділяється своєю профілактичною спрямованістю. Її метою є зниження ризику потрапляння у небезпечні для здоров’я і життя ситуації (Віл-інфекція; хвороби, які передаються статевим шляхом; алкоголізм; наркоманія; потрапляння у ситуації насильства). З іншого боку, від більшості профілактичних програм її відрізняє широке охоплення особистісно-значущих тем і значний позитивний вплив на дитячо-батьківські стосунки.

«Програма 15” є цілісним, послідовно та логічно вибудованим продуктом, який передбачає обов`язковий паралельний процес проведення занять: одні й ті ж самі теми програми одночасно розглядаються у підліткових та дорослих групах, що сприяє перебуванню учасників в єдиному понятійно-інформаційному полі та дає можливість поспілкуватися на ці теми у своїх сім’ях.

Начальник відділу освіти Сергій Бурбело та учасники наради підтримали ініціативу впровадження програм в навчальних закладах міста зазначивши їх актуальність, ефективність та значущість.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді