UAEU2.JPG

Засідання комісії, яке провів перший заступник міського голови Юрій Кубявка. розпочалось із моніторингу стану роботи суб’єктів соціальної роботи з сім’ями та дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, який проводиться двічі на рік у квітні та жовтні. Доповідачами з даного питання, фахівцем міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяною Ільченко, а також головним спеціалістом служби у справах дітей Ларисою Славіною надано інформацію про роботу проведену з дітьми та батьками за період з квітня по жовтень 2019 року.

Членами комісії та запрошеними на засідання  працівниками навчальних закладів обговорено пропозиції щодо подальшої роботи з кожною сім’єю та доцільності зняття з обліку.

Під час засідання комісією також опрацьовано питання щодо соціального захисту дітей із сімей, в яких матері ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків по  вихованню та утриманню  малолітніх дітей, ведуть асоціальний спосіб життя, не працюють, зловживають спиртними напоями. З даною категорією матерів, які були запрошені на засідання, відбулась конструктивна бесіда, під час якої наголошувалось на необхідності зміни способу життя та виконання на належному рівні  батьківських обов’язків.

Головуючий на засіданні Юрій Богданович зазначив, що практика моніторингу двічі на рік банку даний сімей та стану роботи з ними, має позитивний результат, забезпечує обмін інформацією між різними суб’єктами соціальної роботи. Наголосив на важливості своєчасного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, наданні їм необхідної допомоги.

 За інформацією начальника служби у справах дітей Надії Оришич розглянуто  заяву громадянки щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав колишнього  чоловіка, який ухиляється від обов’язку виховувати і утримувати дитину та ознайомлено присутніх з документами, наданими заявницею. Члени комісії, зваживши аргументи заявниці, врахувавши позицію колишнього чоловіка та дослідивши матеріали по даному питанню, прийняли рішення про доцільність позбавлення його батьківських прав та підготовку відповідного висновку органу опіки та піклування для затвердження на засіданні виконавчого комітету.

Надано дозвіл на укладення договору дарування житла, право користування яким мають неповнолітні діти. В ході розгляду даного питання обставин для відмови у вчиненні зазначеного правочину не виявлено.

Найболючішим питанням засідання виявилось розв’язання спору батьків щодо визначення місця проживання трьох малолітніх дітей, в обговоренні якого взяли участь всі члени комісії.

Підсумовуючи виступи батьків, надані заявниками документи та докази, Юрій Кубявка зазначив, що члени комісії повинні прийняти рішення, яке буде враховувати інтереси саме дітей.

Інформація служби у справах дітей