gerbuk.JPG

Цій темі було присвячено засідання «круглого столу», яке відбулось у виконавчому комітеті з нагоди Європейського тижня місцевої демократії. На зібрання завітали учні з активів учнівського самоврядування навчальних закладів міста: Алєксєєва Катерина, Радченко Олександр, Марченко Дар’я (школа №5), Черкасова Даяна, Попович Анастасія, Гайдайчук Ілля (школа №6), Іващенко Маріанна, Пюстонен Софія, Фролов Борис (школа №1), Бойко Ярослав, Іванюк Ірина, Линник Дарина (школа №2) та представники педагогічних колективів і методичного кабінету відділу освіти.

З активною молоддю зустрілись перший заступник міського голови Юрій Кубявка, секретар міської ради Сергій Бабюк, заступник міського голови Таїсія Дудник та начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко.

Попередньо у школах було проведено анкетування по визначенню найболючіших проблем, які потребують термінового вирішення в нашій громаді. До опитування були залучені учні старшої ланки. За результатами члени учнівських парламентів визначили проблеми, які на їх думку є найбільш важливими, про які вони розповіли у своїх виступах на «круглому столі».

 

Проблеми піднімались різноманітні і з виступів було видно, що наші діти вміють мислити по дорослому, хоча іноді і через призму своїх дитячих уявлень.

Завданням для дітей було не лише озвучити проблеми, але й запропонувати шляхи їх вирішення. З цього питання яскраво виділявся виступ Дарини Линник (школа №2), яка не тільки зосередила  увагу присутніх на екологічних проблемах міста, зокрема щодо сортування відходів, але й запропонувала свої ідеї, як таку роботу можна організувати. Цікавою також була її презентація про відвідування школи у Смілі, де успішно впроваджуються екологічні проекти, та нещодавнє перебування у Верховній Раді України.

З питань, які піднімала молодь, роз’яснення надали керівники Юрій Кубявка та Таїса Дудник. Вони наголошували, що знають про проблеми міста і також щиро ними переймаються, але для їх вирішення потрібні значні кошти, яких в місцевому бюджеті недостатньо. Юрій Богданович розповів про можливість залучення додаткових фінансових ресурсів для вирішення проблем міста через участь громадських об’єднань у різноманітних проектах, що передбачають надання грантів. Також наголошувалось, що до наповнення бюджету може долучитись кожен шляхом вимагання чеків в торгових точках за отриманий товар, а також пропагування легальної зайнятості.  

Зустріч вийшла цікавою і була корисною, як для дітей так і для представників місцевої влади. Адже спілкування з членами громади, невід’ємною частиною якої є молодь, робить роботу владних структур більш  прозорою і відкритою.

За доброю традицією перший заступник міського голови Юрій Кубявка вручив учасникам «круглого столу» сертифікати за участь у заходах з нагоди Європейського тижня місцевої демократії.

Інформація відділу з питань  внутрішньої політики

Фото головного редактора газети "Місто робітниче" О.Дзюби