UAEU2.JPG

Щорічно в тиждень на який припадає 15 жовтня в Україні та у всіх  державах-членах Ради Європи проводиться Європейський тиждень місцевої демократії, метою якого є поширення інформації про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні.

З цієї нагоди  у Ватутінській міській раді провели день відкритих дверей для активів учнівського самоврядування навчальних закладів міста.

Активну молодь та їх наставників зустріла начальник відділу з питань  внутрішньої політики Валентина Кравченко, яка коротко  розповіла про історію рідного  міста, про різні етапи його становлення та розвиток місцевого самоврядування. Зокрема вона зазначила, що з 26 червня 1992 року, коли Ватутіне набуло статусу обласного підпорядкування, в місті була сформована відповідна інфраструктура, яка забезпечила надання соціальних послуг жителям нашої громади.

Валентина Євгеніївна розповіла про структуру міської ради і виконавчого комітету. Повідомила, що у зв’язку з покладанням на органи місцевого самоврядування додаткових функцій, структура змінюється. Як приклад одними з останніх у виконавчому комітеті з’явився відділ державної реєстрації та сектор ведення Державного реєстру громади.

Валентина Кравченко провела для молоді оглядову екскурсію по відділам, які здійснюють свою діяльність у головному адміністративному приміщенні. Вона представила працівників та коротенько розповіла про основні напрямки діяльності кожної служби.

Сподіваємось, що  ознайомлення з роботою міської ради та виконкому для дітей було цікавим і корисним і дало уявлення, які функції покладені на органи місцевого самоврядування.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики

Фото головного редактора газети "Місто робітниче" О.Дзюби