UAEU2.JPG

З метою патріотичного виховання підростаючого покоління, формування в молоді поваги до історії країни та борців за її незалежність до Дня Захисника України та Дня козацтва в освітніх закладах міста було проведено низку тематичних заходів.

Зокрема в закладах загальної освіти проведені виховні години «Слава козацька не вмре, не поляже», «Козацька слава України», «Ми роду козацького діти», «Виникнення українського козацтва»,  «Військова символіка та клейноди Запорізької січі», «Українські звитяжці», «Історії героїв АТО», «Мужність і відвага крізь покоління»; виховні заходи «Не хвались, ідучи в бій, а хвались ідучи з бою», «Гібридна війна в Україні: причини, особливості, наслідки», «Козацькому роду нема переводу», «Воїни АТО – зразок самовідданості та героїзму»; вікторина на кращого знавця історії державних символів України; урок позакласного читання за збіркою «Героям слава!» видавництва «Мамине сонечко»; спортивно-пізнавальні заходи «Козацькі забави», «Ми – нащадки козаків», «Козацькому роду нема переводу»; флешмоб «Україна єдина» та багато інших.

До заходів долучились і найменші – вихованці закладів дошкільної освіти. Для них було проведено заняття «Свято  Покрови - День  українського  козацтва», організовано виготовлення колективних робіт дітей і вихователів «Я люблю  Україну», «Тепло  дитячих  долоньок», конструювання  за допомогою «LEGO»  герба  України; спортивно-патріотичний захід «Ми майбутні захисники Вітчизни», бесіди з дітьми на тему: «Свято Покрови - День українського козацтва», відкритий захід: «Як козаки по сіль ходили».

У всіх навчальних закладах освіти міста оформлено тематичні  книжкові виставки.

18 жовтня на базі Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 буде проведений семінар - практикум на тему: «Українське козацтво в сучасному процесі національного відродження та системі національно-патріотичного виховання. Посвята в козаки та козачки».

За інформацією відділу освіти