gerbuk.JPG

День захисника України - це свято української слави і козацького духу, свято військової доблесті, мужності, сили, безмежного патріотизму і відданості рідній землі. В цей день ми віддаємо данину поваги всім, хто на різних етапах історії боронив українську землю від посягань ворогів, хто охороняє мир і спокій  країни в сучасному світі.

Під час урочистостей, які з нагоди свята відбулись в міському Палаці культури, ветеранів війни, військової служби, учасників антитерористичної операції і операції об’єднаних сил, волонтерів та всіх містян привітав секретар міської ради Сергій Бабюк. У своєму виступі він  наголосив, що День захисника України об’єднує всіх, хто і за професією, і за покликанням гордо несе високе і почесне звання захисника України. Це вірні сини і дочки українського народу, які мужньо протистоять ворогу та наближають нашу перемогу в зоні бойових дій, це військовослужбовці, які гартують міць нашої армії, це волонтери, які докладають чималих зусиль, щоби наші бійці постійно відчували тепло родинного вогнища та турботу всього українського народу.

Сергій Вячеславович висловив слова щирої поваги батькам наших воїнів та їх сім`ям, які є надійним тилом для наших бійців, їх оберегом та опорою.

Згадав у виступі і наших Героїв, які пролили кров та віддали свої життя задля того, щоб на українській землі запанував мир, щоб українці жили в щасливій, вільній і незалежній державі. Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання.  

Секретар міської ради побажав нашим захисникам богатирського здоров'я, незламної волі,  великого людського щастя, звершення всіх мрій і побажань, добра і спокою. А громаді та всім українцям миру і  злагоди.

 Зі святом своїх бойових побратимів та громаду міста привітав старший офіцер мобілізаційного відділення Звенигородського районного військового комісаріату капітан Микола Музика. Окрім щирих слів вітань та побажань Микола Васильович  також вручив відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» ветеранам АТО Анатолію Корнійчуку, Роману Танцюрі, Юрію Бондаренку та Олегу Учкурову. А відзнака Генерального Штабу  «За участь в антитерористичній операції» була вручена Андрію Байді.

Чудові враження учасники заходу отримали від виступів колективів міського Палацу культури. Хор ветеранів, народний аматорський вокальний ансамбль «Веснянка», чоловічий ансамбль «Оберіг», хор «Відродження», рок-гурт «Постскриптум», танцювальні колективи «Life in Dance» та «Цвітень» та сольна виконавиця Аня Добровольська подарували гарний настрій та зачаровували виконавською майстерністю.

Нікого також не залишив байдужим документальний фільм «Міф», який розповідає про життя українця Василя Сліпака, Героя України, кавалера орденів «За мужність» І ступеня та «Золота Зірка», всесвітньо відомого оперного співака, соліста Паризької національної опери, який покинув велику сцену, аби стати воїном і віддав життя, захищаючи Україну під час  війни на сході України.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики