gerbuk.JPG

14 жовтня, у світлий День Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, ми відзначаємо ще й День захисника України. Це свято започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників суверенітету та територіальної цілісності України. Воно воістину всенародне, окроплене кров’ю та освячене вірою. Адже наш народ завжди прагнув до незалежності, давав достойну відсіч загарбникам і відстоював рідну землю.

З метою популяризації фізичної культури і масового спорту в місті, підвищення рівня спортивної майстерності, організації змістовного дозвілля, пропаганди здорового способу життя, піднесення рівня патріотичного виховання  та з нагоди Дня захисника України в нашому місті відбулися спортивно-масові заходи.

Так, 8 жовтня в міському парку відпочинку було проведено традиційний легкоатлетичний крос «Золота осінь». Змагання проходили під загальним керівництвом сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту виконкому міської ради. Безпосередньою організацією проведення змагань займалися тренерсько-викладацький колектив міської дитячо-юнацької спортивної школи та вчителі фізичної культури навчальних закладів. У кросі прийняли активну участь 119 дітей та учнівської молоді. В напруженій боротьбі переможцями  змагань стали:

- серед учнів 2-3 класів – Цікаленко Поліна та Поліщук Максим;

- серед учнів 4-5 класів – Степова Альбіна та Вовкотруб Владислав;

- серед учнів 6-7 класів – Яловенко Дар’я та Яровенко Віктор;

- серед учнів 8-9 класів – Войтенко Інна та Кулик Артем;

- серед учнів 10-11 класів – Довгаль Тетяна та Білоконь Максим.

Переможці та призери легкоатлетичного кросу були нагороджені грамотами та медалями від виконавчого комітету Ватутінської міської ради.

9 жовтня на міському стадіоні «Шахтар» сектором у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту виконкому міської ради спільно з міською громадською організацією Товариства сприяння оборонні України та відділом освіти було організовано проведення змагання з військово-прикладного багатоборства серед допризовної молоді загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Участь в змаганнях взяли: одна команда Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, дві команди Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. М.Ф. Ватутіна та одна команда Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5. На превеликий жаль, команда Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 цього року участі в змаганнях не прийняла. З привітальним словом до учасників дійства звернулася завідувач сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова, яка привітала учасників спортивно-масового заходу з прийдешніми святами та відкриттям змагань з військово-прикладного багатоборства. Побажала юнакам добра й благополуччя, довгих років мирного життя, уваги й турботи рідних та близьких, незламної волі, бадьорості духу, богатирського здоров’я, високих досягнень і перемог!

Основну програму заходу склали спортивні змагання між командами загальноосвітніх навчальних закладів міста, а саме:

  • стрільба з пневматичної гвинтівки ( перемогу здобув Войтенко Олександр);
  • підтягування на перекладин (перемогу здобув Білоконь Максим);
  • метання гранати (перемогу здобув Черненко Ілля);
  • біг на відстань 100 м (перемогу здобув Калюжний Євген).

За загальними підсумками змагань І місце виборола команда ЗОШ №2 ім. М.Ф. Ватутіна, ІІ місце здобула команда ЗОШ №5, ІІІ місце – команда  CШ №1.

Завершилися змагання нагородженням учасників заходу дипломами міської громадської організації ТСО України та грамотами і цінними подарунками від виконавчого комітету Ватутінської міської ради.

Інформація сектору у справах сім'ї, дітей, молоді та спорту