UAEU2.JPG

Сучасний підліток, перш за все, споживач комп'ютерних продуктів, особистість, орієнтована на сприйняття віртуальної, а не вербальної інформації. Між тим, жоден комп'ютер чи інший девайс не замінить живого спілкування з книгою. Головне - привернути увагу, викликати емоційну реакцію, бажання взяти книгу в руки.

Сьогоднішньому школяреві потрібно, щоб інформація подавалася яскраво, динамічно, і бажано коротко. Навчити дітей читати, розуміти і цінувати книгу – є одним із основних завдань працівників бібліотеки.

Виховати в дітей «звичку до бібліотеки» - процес, що вимагає поступовості. Ця робота повинна починатися з самого раннього віку, з дитячого садка. А далі дітям обов'язково стане в бібліотеці попросту цікаво…

Так, до Ватутінської міської бібліотеки для дорослих завітали учні  6 класу загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів № 2 імені М. Ф. Вату́тіна.

Для школярів була проведена екскурсія книгозбірнею. Під час огляду-реклами новинок «Майже дорослі…», познайомилися з сучасною літературою для підлітків, яка торкається важливих питань цього складного періоду. Під час бесіди школярі дуже гарно продемонстрували свої творчі можливості, кругозір, логічне мислення та мовну культуру.

Екскурсія до бібліотеки завершилася пізнавальною  грою  та позитивними емоціями. А працівники бібліотеки мають надію, що захід допоможе прищепити учням любов до літератури та книжок, бажання стати активними читачами, адже очікуваний результат ми вже маємо.

Інформація міської бібліотеки для дорослих