gerbuk.JPG

Минулого тижня до міста приїздили представники Програми «U-LEAD з Європою» Надія Біленко та Наталя Капуста, які  працюють в напрямку покращення якості надання адміністративних послуг для населення.

Одним із ключових елементів успішного процесу децентралізації в Україні є саме покращення надання адміністративних послуг, їх доступність та зменшення часу отримання. Цьому сприяє створення та належна організація роботи Центрів надання адміністративних послуг. З метою покращення їх роботи Програма «U-LEAD з Європою» передбачає підтримку у створенні та модернізації ЦНАПів в об'єднаних громадах та невеликих містах, а також розробку та запуск ІТ-систем «Трембіта» та «Вулик» для е-урядування та ефективного надання державних, регіональних та місцевих адміністративних послуг.

Про це та про результати впровадження Програми на території України розповіла Надія Біленко під час зустрічі з керівниками структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету, які безпосередньо причетні до надання адмінпослуг жителям Ватутіного. Пані Надія  не тільки надала цікаву інформацію, а й показала фото модернізованих чи створених за їх підтримки ЦНАПів, щоб наочно продемонструвати результати діяльності.

До нашого міста вони завітали не випадково. Наш центр надання адміністративних послуг успішно пройшов відбір  у 4-му і останньому раунді Програми «U-LEAD з Європою, як і інші 9 громад Черкащини, що подали заявки на участь.

Далі буде здійснено аналіз спроможності нашої  громади та розроблено технічні завдання для модернізації нашого ЦНАПу.

Якщо наше місто виконає всі умови, воно отримає допомогу у розробці і реалізації проекту із забезпечення комфортного перебування відвідувачів та належного технічного забезпечення діяльності працівників ЦНАПу.  Це меблі, комп’ютерна техніка, програмне забезпечення, проект на реконструкцію приміщення з урахуванням вимог законодавства та інше.

Інформація відділу з питань  внутрішньої політики