UAEU2.JPG

Вчора у нашому місті за ініціативи обласного департаменту регіонального розвитку в партнерстві з Черкаською міською профспілковою організацією «Солідарність» та контролюючими органами відбувся безкоштовний семінар для бізнесу «Як проходити перевірки без штрафів?».

Він був орієнтований на суб’єктів малого і середнього підприємництва міста та стосувався актуальних питань ведення бізнесу, роз’яснення змін в законодавства у сфері податків, а також інструментів для розвитку бізнесу.

Голова Черкаської міської профспілкової організації «Солідарність» Ольга Ракова розповіла про нововведення у порядку здійснення перевірок Держпраці відповідно до постанови КМУ №823 від 21.08.2019р «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю», а також надала інформацію про діяльність профспілки, направлену на захист інтересів приватного підприємництва.

Надзвичайно цікавим та корисним був виступ директора Черкаського відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ольги Хоменко, яка розповіла про порядок зарахування кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю до нормативу таких робочих місць у господарських об’єднаннях, про розрахунок квоти працевлаштування осіб з інвалідністю, про відповідальність за порушення законодавства про зайнятість осіб з інвалідністю та багато іншого.

Заступник начальника Звенигородського управління – начальник відділу обслуговування платників ГУ ДПС у Черкаській області Ірина Мошенець інформувала учасників семінару про новації у податковому законодавстві.

Актуальні питання з охорони праці висвітив головний державний інспектор відділу нагляду АПК та СКС управління Держпраці у Черкаській області  Володимир Штанько.

Учасники семінару отримали інформацію що допоможе вести підприємницьку діяльність у рамках законодавства України і убезпечить від штрафних санкцій.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики