gerbuk.JPG

На сесії міської ради, яка відбулась вчора під головуванням міського голови Олександра Лисюка, серед низки важливих та актуальних для громади питань, про свою роботу звітували представники правоохоронних органів та прокуратури.

Керівник Звенигородської місцевої прокуратури надав інформацію про роботу відомства протягом 2018 року. Дмитро Пархоменко зазначив, що вони обслуговують такі райони: Лисянський, Катеринопільський, Корсунь – Шевченківський, Звенигородський та місто Ватутіне. Звенигородською прокуратурою розглянуто 74 звернення, з них: 39 звернення з питань досудового розслідування, 1 - з питань представництва інтересів громадян та держави в суді, 5 - з питань участі у кримінальному провадженні в суді, та 29 звернень направлено до інших відомств для вирішення. Робота ведеться по кримінальних справах, по досудовому слідству та спрямування справ до суду, по захисту прав і свобод дітей. Зокрема, за результатом злагоджених дій Звенигородської місцевої прокуратури та Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вбивства жительки м.Ватутіне. За результатом судового розгляду обвинуваченого засуджено до 12 років позбавлення волі.

Роботу правоохоронних органів щодо продажу самогону, наркотичних засобів, а також порушень правил дорожнього руху в місті прокоментував начальник сектору реагування патрульної поліції №4 Звенигородського відділення поліції Роман Білокінь. Він інформував про те, що робота з вирішення вищезазначених питань ведеться постійно. 36 працівників особового складу обслуговують 70 тисяч населення, в місті Ватутіне патрулює наряд в кількості 2-х осіб, швидкість реагування по району – 1,5 години, місто Ватутіне – 30 хвилин. За вісім місяців поточного року від населення надійшло 1325 повідомлень, за минулий рік 1309, 229 - з кримінальними ознаками. Є справи пов’язані з вживанням та збутом наркотичних та психотропних речовин. Складено 612 адміністративних протоколів, зокрема це порушення правил дорожнього руху, кермування в нетверезому стані, насильство і жорстокість в сім”ї та неналежне виховання дітей. Працівники вчасно реагують на повідомлення щодо збуду самогону. Наявні 26 матеріалів за збереження самогону та його збут, накладено штрафів на суму 1598 грн.

Представники силових структур надали відповіді на чисельні питання, які були озвучені депутатами ради.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики