gerbuk.JPG

На засіданні міської комісії з питань дотримання вимог законодавства про працю, легалізацію виплати заробітної плати, зайнятості населення та трудових відносин з найманими працівниками, заступник міського голови Таїсія Дудник ознайомила присутніх з листом головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області від 10 вересня 2019 щодо проведеного моніторингу відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

На дане засідання були запрошені 12 роботодавців, у яких середня заробітна плата значно нижча середньої за видами економічної діяльності, менше мінімальної заробітної плати, страхувальники у яких застраховані особи отримали заробітну плату менше мінімальної за умови відпрацьованого повного місяця та страхувальники, у яких застраховані особи працюють неповний робочий час та за договором цивільна-правового характеру (ЦПХ). На жаль на зустріч прийшли лише 7 роботодавців, які розповіли про свої досягнення та про свої проблеми. З кожним присутнім особисто провели профілактично – роз’яснювальну роботу щодо дотримання законодавства про працю.

Результатом роботи даної комісії є зростання фонду оплати праці, середнього розміру заробітної плати у місті, збільшення кількості застрахованих осіб та зменшення кількості осіб, що отримують заробітну плату в розмірі, що менше мінімального.

За інформацією ПФУ, в Ватутіному на 15 осіб зменшилась кількість застрахованих осіб, рівень оплати яких не перевищував 4173 грн. в порівнянні з початком року. Також на 31 особу зменшилась кількість осіб, які працювали неповний робочий день, та на 8 осіб, що працювали за договором ЦПХ.

 Шкода, що решта суб’єктів господарювання не знайшли часу на дану зустріч, адже вирішення будь яких проблем можливе за умови співпраці. Нам потрібно спільно розбудовувати наше місто, а наші жителі заслуговують на гідні умови та оплату праці. 

За повідомленням міської комісії