UAEU2.JPG

В період з 16 по 19 вересня 2019 року солістка-вокалістка Даша Молочева (керівник Ольга Матвійчук) та два творчі колективи міста Ватутіне, а саме: ансамбль народного танцю «Цвітень» Ватутінської дитячої школи мистецтв (керівник Марія Пересунько) та дитячий зразковий театральний колектив «На біс!» Ватутінського міського Палацу культури (керівник Юлія Красільнік) взяли участь в мистецькому Міжнародному фестивалі-конкурсі «SAMOCVITY» який проходив в Підкарпатському воєводстві Польщі - замку Красицьких в Красічині.

16 вересня  всі учасники мали змогу відвідати визначні місця міста Перемишль, які люб’язно нам представила місцевий гід - пані Анна. З допомогою волонтера-перекладача пані Анна провела екскурсії до міської вежі з годинником (ХVІІІ століття), кафедрального римо-католицького собору (ХV- ХVІ століття), кафедрального греко-католицького собору (ХVІІ століття) та до кам’яниць ринку, що сягають корінням у ХVІ та ХVІІ століття та вуличкам міста.

Опісля екскурсії учасників фестивалю розселили по місцевих готелях, нам же випала нагода проживати в готелі Красічина «IMPRESJA», що знаходився через дорогу від замку.

А вже 17 вересня, не зважаючи на прохолодну погоду, розпочався жаркий конкурсний день... Учасників було надзвичайно багато, й для того щоб встигнути його провести конкурс проводився на різних сценах – закритій (театральні колективи, інструменталісти соло 1 та 2 групи й малі форми, солісти-вокалісти 1 та 2 форми) та на відкритій (хореографія, солісти-вокалісти, інструменталісти 3-ї групи та малі форми). Для зручності конкурсні виступи було поділено на чотири відділи.

Ансамбль народного танцю «Цвітень» виступав у другому відділенні і в загальному підсумку став бронзовим призером посівши 3-тє місце в номінації «Сучасна хореографія». Дитячий зразковий театральний колектив «На біс!», який виступав у третьому відділенні, посів 1-ше місце й став золотим призером фестивалю-конурсу. Даша Молочева у четвертому відділенні виборола 3-тє місце.

Пізно ввечері відбувався гала-концерт на якому наш театральний колектив виконував свою композицію «України - це ти!», під звуки якої співала вся площа Красічинського замку. А далі було нагородження учасників заслуженими нагородами та подяками керівників від організаторів фесту та іменні подяки від замку й fundacja PRO FRTE ET HISTORIA директора Магдалени Зімської.

Вранці 18 вересня ми знову помандрували брукованими затишними й вузенькими вуличками міста Перемишль та продовжили знайомитись з його околицями, площами, кав’ярнями і сувенірними лавками. А вже надвечір ми повернулися в Україну. 

19 вересня майже увесь день гуляли чарівними вуличками Львова, а вранці 20-го вересня вирушили на потяг додому…

Попри напружений і насичений графік діти й дорослі отримали безцінний досвід, нові враження й безліч позитивних спогадів.

Інформація керівника ансамблю народного танцю «Цвітень» Ватутінської ДШМ Марії Пересунько