UAEU2.JPG

З метою узгодження між суб’єктами заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству 24 вересня 2019 року на базі ресурсного центру Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося  засідання круглого столу “Посилення правових можливостей у захисті прав жінок та дітей“.

На заході були присутні начальник відділу Ватутінського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Дудник Олена, директор Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Чорнобай, заступник директора Олена Басюра та фахівці із соціальної роботи.

В ході роботи були розглянуті важливі питання протидії домашньому насильству, ознак булінгу та відповідальність, яка настає за вчинення насильницьких дій. Олена Дудник зосередила увагу присутніх на правових аспектах, розповіла про основні статті Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству “.

«Необхідно доносити до громадян нашого міста, що кожен, хто постраждав від домашнього насильства має отримати певну допомогу, а кривдник – понести відповідальність. . Якщо говорити про попередження, то тут потрібно працювати з трьома віковими категоріями. Робота з дітьми, де важливою є роль шкіл , дитячих садочків та гуртків. Їх робота має бути  спрямована на те, щоб сформувати в дітей модель ненасильницької поведінки. Молодь прагне робити стильні, модні речі, тому нам важливо зробити модним для молоді ненасильницьку поведінку. Дорослим треба говорити про те, що за допомогою можна звернутися до центру соціальних служб, а кривдники мають знати, що їхня поведінка – це порушення прав людини», - резюмувала Алла Чорнобай.

Виступи всіх учасників були цікаві, конструктивні та мали зворотній зв'язок.

Інформація Ватутінського міського центу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді