UAEU2.JPG

Керівники закладів та структур міста під час апаратної наради, яку сьогодні провів міський голова Олександр Лисюк,  піднімали низку важливих для громади питань та інформували про найболючіші проблеми.

Виконуючий обв’язки головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Ватутінська міська лікарня» Василь Боровик розповів як проводяться  роботи по підготовці приміщення відділення паліативної допомоги. Василь Антонович зазначив, що зараз здійснюють внутрішній ремонт, планується замінити вікна та двері, а  також провести ремонт системи каналізації. Керівник також повідомив, що в лікарні продовжує працювати дитяче відділення.

Про епідеміологічну ситуацію в місті надала інформацію головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико – санітарної допомоги» Анастасія Петренко. Вона зазначила, що в місті не зафіксовано жодного випадку захворювання на кір, але спостерігається спалах захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, які спричинені зміною погодних умов. Анастасія Григорівна також повідомила, що на сьогодні декларації з сімейними лікарями уклали 13 тисяч пацієнтів.

Начальник відділу освіти Сергій Бурбело прозвітував про початок навчального року. Він зазначив, що до навчання приступило 1688 дітей, а таких, що навчання не розпочали немає. Всі заклади загальної середньої освіти забезпечені педагогічними кадрами. Сергій Михайлович також повідомив, що в підготовці до нового навчального року було використано три субвенції з державного бюджету, а це: забезпечення комп’ютерною технікою початкової ланки, придбані шкільні меблі та дидактичні матеріали. З понеділка розпочали навчальний рік позашкільні заклади: станція юних техніків та дитяча юнацько-спортивна школа.

Про систему монетизації пільг, яка вводиться з 1 жовтня та передбачає значний об’єм додаткової для працівників роботи, інформацію надала заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Алла Зажирєлова.

Начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко розповіла про стан оприлюднення на порталі відкритих даних передбаченої 835-ю постановою КМУ інформації. Вона зазначила, що більша частина наборів даних вже розмішена та наголосила на персональній відповідальності керівників за даний напрямок роботи: за вчасність, повноту та достовірність поданих інформаційних повідомлень. Валентина Євгеніївна підкреслила значимість цієї роботи, адже відкритість діяльності влади перед громадою – одне із пріоритетних завдань.

 

Про нововведення в пенсійній реформі повідомила начальник сектору обслуговування громадян головного управління пенсійного фонду України в Черкаській області Олена Кодола. Мова йшла про нову модель звернення громадян за призначенням пенсії через вебпортал електронних послуг «Е-ПЕНСІЯ». Олена Володимирівна зазначила, що ця задумка дуже хороша, але потрібно враховувати вік людей, не уміння користуватися мережею Інтернет та комп’ютерною технікою значної частини людей пенсійного віку Тому працівники намагаються всіляко надавати громадянам інформацію та допомагати в опануванні навичками користування даним сервісом.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики