gerbuk.JPG

Зовсім скоро в місті стартуватиме місячник з благоустрою та озеленення міста, що традиційно проводиться щороку восени.

Метою проведення заходів є приведення об’єктів комунального призначення, доріг міста, територій підприємств, організації, установ, приватних домогосподарств, прилеглих територій в належний стан, очищення  місць загального користування від накопичених у  весняно-літній період сміття, листя, твердих побутових відходів, приведення  в належний стан фасадів будівель, огорож та інших споруд, озеленення.

В рамках проведення місячника з благоустрою заплановано проведення комплексу заходів щодо поліпшення естетичного та санітарного стану міських територій та об’єктів міста.

Наголошую, комунальні установи та підприємства не єдині суб’єкти, які повинні долучитися до проведення робіт з упорядкування територій в період проведення місячника з благоустрою. Всі керівники та трудового колективу підприємств, установ, організацій, підприємці, громадські активісти та мешканці міста повинні здійснити заходи щодо прибирання та благоустрою на своїх прилеглих та закріплених територій, присадибних ділянок домогосподарств, активно долучитися до міських заходів, які будуть проходити на території міста впродовж проведення місячника.

Відповідно до п. 7.1. Правил благоустрою території м. Ватутіне та с. Скаливатка, затверджених рішенням міської ради від 28.11.2018 р. № 64-8/VII, суб’єкти господарювання, що експлуатують об’єкти торговельні центри, об’єкти побутового обслуговування, громадського харчування, авторемонтні майстерні, магазини, ринки, тимчасові споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності забезпечують утримання прилеглої території в межах 20 метрів від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці.

Залишатися пасивним учасником та чекати на виконання відповідного комплексу робіт зі сторони когось іншого не варто. Потрібно знайти час та прикласти зусилля для упорядкування території біля магазину, кіоску, майстерні, інших об’єктів нерухомості.

Крім того, кожен мешканець міста має змогу стати корисним для суспільства і природи, навіть організатором невеличкої акції там де проживає. У власному дворі, на прилеглій земельній ділянці до паркану, на вулиці, біля під’їзду будинку можна організувати прибирання території чи висадити квіти, кущі та дерева. Зокрема, розповісти дітям, онукам, про потребу дбати і піклуватися про природу, підтримувати чистоту довкілля та бережно ставитися до зелених зон.

Упорядковування та приведення до належного естетичного стану території  в нашому місті та довкіллі – це обов’язок кожного. Це слушна нагода об’єднатись навколо ідеї екологічного та духовного розвитку і свідомого ставлення до збереження довкілля. Крім того, це ознака нашої культури та вияв свідомості  громадськості. Спільними зусиллями можна зробити наше місто - наш дім чистим, безпечним і комфортним!

Інформація  головного спеціаліста, інспектора з благоустрою