UAEU2.JPG

В Черкаській  обласній бібліотеці для дітей пройшов обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Лідер читання – 2019» , наше місто в якому  представляла учениця 6 класу загальноосвітньої  школи №5 Жайворонок Дар’я.  До бібліотеки завітали переможці  2-го відбіркового етапу Конкурсу. 

Найкращих читачів Черкащини чекали  письмове  завдання,  тести на загальну ерудицію, а також креативна електронна гра за класичними й сучасними літературними творами. Діти, які мають важливий і корисний у житті талант: обирати й читати хороші книжки, показали гарні знання літератури. Для учасників конкурсу працівниками обласної бібліотеки було організовано свято "Коріння наше – в Україні". Гості бібліотеки плели косу зі стрічок на обрядовому колесі. Повторювали за Чугайстром танок навиворіт, перемінивши взуття на ногах та перевернувши власні аксесуари й елементи вбрання. Водили кривий танок (різновид хороводу). Зав’язували одне одному браслети-обереги. Умивалися хрещенською водою й «відкривали» вхід у святковий зал.

Всім було весело і цікаво. Діти отримали Дипломи,а також в подарунок книгу. Вітаємо Жайворонок Дар’ю, яка зайняла почесне 3- місце та бажаємо їй  завжди любити книги, які неодмінно допоможуть у подальшому житті!

Інформація міської бібліотеки для дітей