UAEU2.JPG

23 серпня в місті відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня незалежності, Дня Державного Прапора та Дня шахтаря.  Представники міської влади, підприємств, установ, організацій, учасники антитерористичної операції, ветерани шахтарської праці, юні спортсмени та ватутінці, для яких ці свята є не лише датами в календарі, під супровід духового оркестру пройшли урочистою ходою від привокзальної площі до міського Палацу культури, в якому відбулись урочистості та святковий концерт.

З привітальним словом виступив міський голова Олександр Лисюк. Звертаючись до учасників урочистостей, він наголосив, що ці свята шановані нашою громадою, адже не може народ почувати себе вільним, коли він залежний від чужої  волі, немає держави без її священних символів, і не було б на просторах Шевченкового краю нашого міста, якби у  післявоєнні роки не зародилась тут слава шахтарської праці. Олександр Борисович зачитав імена 23-х шахтарів, які трагічно загинули під час виконання професійних обовязків, та учасників АТО, яких забрала війна на сході України. Всі присутні вшанували Героїв хвилиною мовчання.

«Життя продовжується. Книга історії наповнюється новими сторінками. І ми свято віримо, що вони не будуть обпалені війною і нещастями, а розповідатимуть про світлі моменти нашого вільного, щасливого і достойного сьогодення і майбутнього, де буде панувати мир, злагода, достаток і  любов», - звучало у виступі. «І цей літопис ми будемо писати разом:  своєю працею, патріотизмом, любов`ю до країни, до української землі. І хоча ми всі різні, але ми єдині! Єдині у прагненні побудувати демократичну, квітучу, економічно міцну, незалежну, вільну - Велику державу. Щоб не зганьбити пам`яті наших пращурів і щоб пишались нами наші нащадки!».

За визначні спортивні досягнення та гідне представлення міста у змаганнях різного рівня міський голова вручив подяки виконавчого комітету учаснику антитерористичної операції, вчителю фізичної культури загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5, віце-президенту Всеукраїнської філії кіокусін кай карате в Черкаській області Сергію Бабюку, а також бронзовій призерці 1-го відкритого Кубку Світу по об’єднаній версії KWU в розділі куміте, срібній призерці чемпіонату Європи, чемпіонці України з карате, учениці загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Довгаль Тетяні, яка є претенденткою на отримання стипендії міського голови.

Бурхливими оплесками вітали футбольну команду 2008 року народження, яка зайняла почесне 5 місце у Всеукраїнському турнірі на призи «Шкіряний м`яч». Міський голова вручив спортсменам подарунок – сітку для воріт та побажав вдалих виступів та перемог.

В рамках акції «В школу з радістю» Олександр Борисович вручив ранці та навчальне приладдя п`ятьом першокласникам з багатодітних малозабезпечених родин: Кравченку Назару, Завадському Михайлу, Тарнавському Артему та Сидоренку Михайлу.

Привітав зі святами громаду міста і голова правління ПрАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» Денис Літвін, який також вручив сертифікати на придбання  спортивного інвентарю дитячій юнацько-спортивній школі, яка цього року святкує своє 50-ліття, та міському стадіону для упорядкування футбольного поля.

Після урочистої частини відбувся змістовний, душевний та захоплюючий концерт, підготовлений колективами міського Палацу культури. Оркестр народних інструментів, жіночий вокальний ансамбль «Веснянка», чоловічий вокальний ансамбль «Оберіг», хор ветеранів праці,  ансамбль «Калина», танцювальні номери колективу «Life in dance», сольні виконавці Іван Артеменко, Михайло Крижанівський, Софія Пересунько та Тетяна Кущова подарували прекрасні хвилини спілкування зі світом пісні, танцю і музики.

У приміщенні міського Палацу культури всі мали можливість ознайомитись з дуже змістовною виставкою, підготовленою міським історичним музеєм. Тут були представлені матеріали, які розповідають про шахтарське минуле міста, про людей, які своєю працею писали історію Ватутіного. Були виставлені унікальні світлини підприємств вугільної промисловості міста,   виробничих процесів, атрибути шахтарської праці.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики