UAEU2.JPG

Напередодні Дня незалежності України в нашому місті відбулась неймовірна мистецька подія – в міському Палаці культури пройшла виставка творчих робіт жителя нашого міста, талановитого художника та різбляра Василя Гелетка, які присвячені 100-річчю Української революції.

Раніше з творчістю художника мали можливість познайомитись в різних містах нашої країни – Одесі, Білій Церкві, Каневі, Черкасах, Києві. Цього ж разу автор вперше зробив грандіозне представлення своєї творчості в рідному місті.

Коротку біографічну довідку про Василя Васильовича надала головний спеціаліст відділу культури і туризму Марія Пересунько. Вона розповіла, що Василь Гелетко навчався в Ужгородському училищі прикладного мистецтва та у Московському університеті імені Крупської. Тривалий час митець працював над християнською тематикою, розписував храми Одеси та німецького міста Магдебург. Чимало робіт художника присвячено козаччині, він є автором барельєфу гетьмана Мазепи у Білій Церкві.

Підтримати митця прийшли запрошені гості: отаман Козачанського куреня вільного козацтва Олег Голуб та писар Петро Дяченко, журналіст, етнограф, дослідник пам’яток трипільської культури в Черкаській та сусідніх областях, учасник фольклорно – етнографічного гурту «Оріяни», одинадцятиразовий чемпіон Черкащини з багатоборства, володар Кубка Незалежності України 1996 року з бігу на 1500 метрів серед ветеранів Вадим Мицик та заслужений артист України, кобзар Тарас Селенко, який зробив надзвичайний музичний супровід заходу.

Виступаючі висловили багато вдячних та захоплених слів з приводу творчості Василя Гелетка та його людських якостей, наголошували на його неперевершеній майстерності, працьовитості та таланті. Картини, які він пише, мають не тільки пізнавальне значення, так як розповідають про визначні історичні постаті і події, а й мають душу, несуть не тільки знання, а й наповнюють серця патріотичних почуттів.

Привітали художника представники Канівської міської ради, які нагородили Василя Васильовича грамотою від імені міського голови та грамотою спілки художників Канівського краю.

Від імені громади міста талановитого художника привітала начальник відділу культури і туризму Наталія Геращенко, яка подякувала за творчість та вручила грамоту відділу культури і туризму.

Присутні на заході містяни із захопленням оглянули творчі роботи талановитого митця, які вражали своєю витонченістю, художньою красою і не залишили нікого байдужим.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики