UAEU2.JPG

Минулого тижня під головуванням першого заступника міського голови Юрія Кубявки відбулося планове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Головним питанням порядку денного зазначено організацію та проведення Всеукраїнського профілактичного заходу „Урок”, який традиційно проводиться протягом серпня-жовтня на початку кожного навчального року з метою виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності.

Доповідаючи з даного питання, головний спеціаліст служби у справах дітей Лариса Славіна зазначила, що  працівниками служби у справах дітей  спільно з фахівцями центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочато роботу у даному напрямку: відвідано сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, з’ясовано стан готовності дітей до навчання в школі, рівень забезпечення дітей необхідними канцтоварами, одягом, взуттям. За результатами відвідування сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з метою надання адресної допомоги, членами комісії обговорено та затверджено список дітей шкільного віку, які потребують допомоги у придбанні  шкільного приладдя за рахунок місцевого бюджету.

Завідувач сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова інформувала про придбання подарунків в рамках щорічної благодійної акції  „В школу - з радістю” для дітей із багатодітних сімей, які будуть вручені школярам під час святкових заходів до Дня Незалежності України.

Під час засідання комісією також опрацьовано питання щодо соціального захисту дітей із сімей, в яких матері ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків по  вихованню та утриманню  малолітніх дітей, ведуть асоціальний спосіб життя, не працюють, зловживають спиртними напоями.

З даною категорією матерів, які були запрошені на засідання, відбулась конструктивна бесіда, під час якої наголошувалось на необхідності ведення нормального способу життя та виконання на належному рівні  батьківських обов’язків.

Головуючий Юрій Кубявка, підсумовуючи розгляд даного питання,  наголосив на необхідності тісної взаємодії суб'єктів, що надають соціальні послуги, посиленні контролю та організації  соціальної роботи з проблемними сім’ями.

На комісії також було розглянуто індивідуальні заяви: звернення батька щодо надання дозволу на повернення дитини  з державного закладу в сім’ю, який на початку липня 2019, перебуваючи у складних життєвих обставинах, надав згоду на влаштування сина у Комунальний заклад «Черкаський обласний Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради»,  а також про надання  дозволу органу опіки та піклування на дарування  нерухомого майна, право користування яким має неповнолітня дитина.

Завершилося засідання затвердженням індивідуального плану соціального захисту дитини-сироти .

Інформація служби у справах дітей