UAEU2.JPG

На засіданні координаційної ради з питань молодіжної політики, яке відбулося 14 серпня, розглянули питання щодо проведення заходів спрямованих на формування здорового способу життя, свідомого ставлення учнівської молоді до збереження здоров’я, боротьби зі шкідливими звичками, адже попередження негативних явищ серед молоді є популяризація здорового способу життя, як альтернативи шкідливим звичкам.

Цього ж дня відбулося засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання на якому було заслухано звіти структурних підрозділів про стан виконання плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей і молоді міста Ватутіне у 2019 році та зазначено, що робота структурних підрозділів, які відповідають за реалізацію поставлених завдань, виконана на достатньому рівні.

Не менш важливі питання, поставлені сьогоденням,  розглядалися під час засідання  координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Зокрема, було приділено увагу роботі по підвищенню рівня обізнаності населення щодо сучасних проявів торгівлі людьми, а також засобів і методів, що використовуються торгівцями людьми.

Завідувач сектору у справах сім'ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова зазначила, що відповідно до Закону України «Протидії торгівлі людьми», особи, які постраждали від торгівлі людьми, у разі потреби, можуть отримати комплексну психологічну, соціально-педагогічну, соціально-медичну, юридичну, інформаційну допомогу, допомогу у працевлаштуванні, перекваліфікації та інші види допомоги в одному з діючої мережі центрів соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді або центрів соціально-психологічної допомоги. Зауважила, що станом на 15.08.2019 року звернень та повідомлень щодо фактів торгівлі людьми не надходило.

Начальник відділу освіти Сергій Бурбело поінформував членів координаційної ради про проведені за участю дітей, учнівської молоді та їх батьків, профілактичні та просвітницькі заходи щодо протидії торгівлі людьми та зауважив, що робота з означених питань знаходиться на постійному контролі.

Інформація сектору у справах сімї, дітей, молоді та спорту