UAEU2.JPG

13 серпня 2019 року у Ватутінській міській філії Черкаського обласного центру зайнятості проведено міні-ярмарок вакансій за участю ПрАТ  «Ватутінський комбінат вогнетривів». Мета заходу - підбір претендентів  для працевлаштування на посади: укладач маси на мішалках, транспортувальник.

Начальник відділу управління персоналом підприємства Наталія Пюстонен ознайомила присутніх з напрямками виробничої діяльності ПрАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів», поінформувала безробітних щодо потреби в працівниках для укомплектування вакансій: укладальник маси на мішалках, транспортувальник, про обов’язки, які покладаються на працівників, а також  соціально-побутові умови, транспортну доступність, розмір оплати праці та соціальний пакет, гарантований роботодавцем. В ході спілкування із пошукачами роботи Наталія Пюстонен зазначила, що праця на підприємстві носить легальний характер, тобто  задекларована та є можливість кар’єрного росту.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Ніна Крикун звернула увагу присутніх на  те, що задекларована праця – це оплачувана діяльність на основі трудового договору, який забезпечує трудові права і соціальні гарантії, роботодавець офіційно повідомляє про працевлаштування до державної фіскальної служби, найманий працівник отримує заробітну плату офіційно та є застрахованою особою.

Провідний фахівець з питань зайнятості Юлія Сільвашко надала вичерпну інформацію стосовно  проходження професійного навчання  в центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості. Такий вид послуг дає можливість безробітним безкоштовно підвищити кваліфікацію за набутою професією або отримати нову робітничу професію з урахуванням стану ринку праці.

Безробітні заповнили анкети претендентів на роботу та активно спілкувалися з представником роботодавця.

Інформація Ватутінської міської філії Черкаського ОЦЗ