gerbuk.JPG

На засіданні громадської ради, яке відбулось 7 серпня, розглянули планові питання: щодо відзначення Дня Державного Прапора, Дня незалежності України та Дня шахтаря, участі молоді у вирішенні екологічних та інших питань в місті, стан виконання міського бюджету за І півріччя 2019 року, а також додаткові, запропоновані до розгляду першим заступником міського голови Юрієм Кубявкою: щодо виконання рішення міської ради про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника комунального некомерційного підприємства «Ватутінська міська лікарня» та розгляд звернення членів товариства риболовів – любителів щодо виключення з членів громадської ради свого представника.

З приводу організації заходів з відзначення двох державних та професійного свята шахтарів інформувала начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко. Вона повідомила, що організаційний комітет запропонував цього року об’єднати ці свята, адже вони йдуть один за одним. Валентина Євгеніївна ознайомила членів громадської ради з орієнтовною програмою святкування та зазначила, що оргкомітет готовий до розгляду пропозицій від громадськості з даного питання.

До розгляду другого питання запросили місцевих еко-активісток Дарину Линник та Олександру Поліщук, які на даний час проводять роботу з реєстрації ГО «Ініціатива Ватутінської молоді» основним напрямком діяльності якої буде вивчення екологічних проблем міста та пропаганда сортуванням твердих побутових відходів. Дарина Линник поділилась своїми пропозиціями та зазначила, що важливим елементом у вирішенні екологічних проблем є тісна співпраця і взаємодія з місцевою владою. Засмічення місць відпочинку, водойм, парків, прибережної зони побутовим сміттям набуває катастрофічних масштабів і тому ми всі маємо повернутись обличчям до природи і почати про неї турбуватись. Велике значення є інформаційна пропаганда сортування сміття та дотримання екологічних стандартів. І розпочинати прививати навики і знання потрібно ще з дошкільних установ.

Юрій Богданович, у свою чергу, розповів які міри приймаються з вирішення даної проблеми, та зазначив, що при наявності вільних коштів це питання могли б вирішити значно легше. Контейнери для сортованого сміття дороговартісні, але це лише частина проблеми, потрібно також пристрої для ущільнення та подрібнення пластику, адже транспортувати пластик у тому вигляді, який викидають на смітники, економічно невигідно.

Дарина Линник запропонувала 21 вересня у Всесвітній день прибирання провести акцію з очищення від сміття парку та котловану. Всі присутні підтримали пропозицію активісток, а перший заступник міського голови Юрій Кубявка наголосив на необхідності ретельно продумати формат проведення акції, щоб затрачені сили дали найбільш можливий позитивний результат.

З приводу виконання міського  бюджету за перше півріччя інформацію надав начальник фінансового управління Валерій Пінькас. Він коротко розповів про фінансові показники та наголосив, що стан виконання бюджету за означений період складає 102,6%. Заборгованість із виплати заробітної плати бюджетним установам відсутня.

На засіданні члени громадської ради погодили кандидатуру Олександра Снітка до складу  конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посад керівників комунальних закладів охорони здоров’я міста Ватутіне, від  місцевого осередку Всеукраїнської громадської організації «Антикримінальний вибір». Від громадської ради до складу комісії обрали двох представників: Олександра Лисенка та Володимира Ткаченка.

Також було розглянуто письмове звернення товариства «Риболовів-любителів» про виключення з членів ради Олександра Данилюка. З даного приводу голова ради Наталія Котик повідомила, що Звенигородським відділом поліції відкрито кримінальну справу і поки йде слідство і немає рішення суду ми не готові приймати рішення. Члени ради провели обговорення з даного питання й вирішили до винесення рішення суду не проводити ніяких дій.

Завершилось засідання приємною подією – всім присутнім членам громадської ради були вручені посвідчення

Інформація відділу з питань внутрішньої політики