UAEU2.JPG

Вчора відбулось засідання організаційного комітету по підготовці святкування Дня Державного Прапора, Дня незалежності України та Дня шахтаря.

В засіданні взяли участь міський голова Олександр Лисюк, його заступник Таїсія Дудник, працівники відділу освіти, відділу культури і туризму, відділу з питань внутрішньої політики, сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту, а також голова міської громадської організації ветеранів Наталія Котик.

Цього року свята в календарі розміщуються так, що вони йдуть один за одним, тому на оргкомітеті вирішили проведення цих свят об’єднати.

23 серпня планується провести церемонію покладання квітів до могил загиблих і померлих учасників антитерористичної операції, а також могил  шахтарів, які загинули під час виконання своїх професійних обов’язків, урочисту церемонію підняття Державного Прапора України, відкриття виставки місцевого талановитого художника Василя Гелетка, яка присвячена 100-річчю Української революції, святкову ходу у вишиванках містян за участю ветеранів шахтарської праці, урочистості та концертну програму, яка, за словами працівників культури, включає цікаві моменти.

24 серпня в міському Палаці культури відбудеться трансляція фільму «U311 „Черкаси“ про оборону морського тральщика, заблокованого російськими військами в бухті Донуслав у березні 2014 року під час анексії Криму, після чого пройде розважальна програма. Святкові заходи завершаться молодіжною дискотекою.

Обговоривши організаційні питання, було вирішено широко інформувати громадськість про формат проведення свят, щоб більша кількість жителів та гостей нашого міста змогли долучитись до святкування.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики