UAEU2.JPG

Згідно плану роботи Черкаської обласної державної адміністрації сьогодні в місті перебувала начальник служби у справах дітей Черкаської ОДА Оксана Покатілова, яка окрім ознайомлення з роботою служби міста провела   також виїзний прийом громадян з питань соціального захисту дітей.

Під час прийому зокрема було розглянуто звернення про отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Після завершення прийому громадян Оксана Іванівна у супроводі секретаря міської ради Сергія Бабюка, а також працівників служби у справах діітей та Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді відвідала прийомну сім’ю, в якій виховується дитина, позбавлена батьківського піклування. Дитина вільно спілкувалась з гостями, розповідала про своє життя, захоплення, мрії, демонструвала роботи з квілінгу. Керівники ознайомились з умовами проживання дитини та відзначили позитивну, родинну атмосферу в сім’ї.

Наступним було відвідування особи з числа дітей-сиріт, яка виховувалась у дитячому будинку сімейного типу, а нещодавно розпочала  самостійне життя у квартирі, що придбана за кошти державної субвенції. Щаслива власниця житла подякувала представникам державних установ, за зусилля докладені для вирішення питання забезпечення її житлом та сприянням у облаштуванні побуту.

Підводячи підсумки робочого візиту до нашого міста, керівник обласної служби у справах дітей наголосила на важливості сімейних форм влаштування дітей, які втратили біологічну родину. Оксана Іванівна зазначила, що лише сім'я здатна якнайкраще задовольнити основні потреби дитини, надати стимули для її подальшого розвитку. Разом з тим, сім’ї, які взяли на виховання дітей, повинні відчувати і підтримку, і контроль з боку держави.

Інформація служби у справах дітей