UAEU2.JPG

На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини, яке 12 липня провів  перший заступник міського голови Юрій Кубявка,було розглянуто низку питань, направлених на захист соціальних та матеріальних інтересів дітей, серед яких і таке  болюче, як позбавлення батьківських прав.

Як зазначив Юрій Богданович – «позбавлення батьківських прав – це міра крайнього впливу на байдужих, безвідповідальних та бездіяльних батьків, після вичерпання всіх методів та заходів примусити їх виконувати свої обов’язки по відношенню до власних дітей». Обговорюване питання емоційно було важким для всіх, а от мати, відносно якої розглядалось питання і яка злісно ухиляється від виконання, передбачених законодавством, батьківських обов’язків по утриманню та вихованню дітей, на засідання не з`явилась. Після вивчення всіх матеріалів справи, члени комісії одноголосно прийняли рішення про надання висновку органу опіки та піклування  щодо доцільності позбавлення батьківських прав.

Члени комісії також розглянули питання про надання  дозволу органу опіки та піклування на дарування малолітнім дітям частки нерухомого майна та дозволу матері підписати вказаний договір і вчинити необхідні дії щодо реєстрації права власності на нерухоме майно від імені дітей, а також питання щодо надання висновку про визначення місця проживання мальлітньої дитини.

Інформація служби у справах дітей