UAEU2.JPG

У вихідні 6-7 липня жителі та гості м. Ватутіне та с. Скаливатка відзначали одне з найколоритніших та наймістичніших свят наших пращурів – Івана Купала. Раніше це свято відзначалося за старим календарем у ніч із 22 на 23 червня – найдовший день у році. За новим, григоріанським календарем свято проводиться в ніч на 7 липня. Минуло сотні років з його зародження, а традиції та прикмети святкування досі зберігаються і вшановуються в Україні. 

6 липня ігри та розваги, музична та театралізована програми, дитячі ігрові локації зібрали жителів та гостей на міському пляжі. Веселощів вистачало на всіх! Опісля святкових заходів дівчата пускали віночки у водойму та запалили  святкове вогнище.

А вже наступного вечора, біля  Будинку культури с. Скаливатка, для всіх присутніх місцеві артисти та творчі колективи міського Палацу культури а також солісти-вокалісти дитячої школи мистецтв створювали святкову атмосферу в якій були й історія свята, народні ігри та забави, запальні танці, водіння хороводів у віночках, чарівні пісні та звісно ж спалення «марени».

Загалом всі святкували та веселилися аж до опівночі! Тож сміливо робимо висновок – свято вдалося!

Дитяча програма:

 Інформація відділу культури та туризму

Фото А. Яніної