gerbuk.JPG

06 липня на міському пляжу відбудуться заходи з відзначення свята Івана Купала. На Івана Купала особливу роль під час святкування відведено воді – багато народних гулянь проходять поблизу водних об’єктів, люди купаються у відкритих водоймищах, дівчата пускають вінки, гуртуються біля вогнища, тощо. А це, звісно, несе й небезпеку. Проте, дотримуючись цих традицій, слід пам’ятати і про правила безпеки.

Аби свято пройшло вдало, будьте обережні та уважні під час проведення обрядових заходів та при відпочинку на водних об’єктах. Не дозволяйте дітям перебувати на річці без нагляду дорослих.

Оскільки традиція святкування Івана Купала пов'язана ще і з вогнем, причиною пожежі може стати необережно кинутий сірник або недопалок. Не допускати та не лишати без нагляду дітей біля розведеного вогнища на пляжу. Вони можуть оступитися і впасти, отримати опіки від жару та багаття. На жаль, бувають випадки, коли маленькі діти травмуються, так як залишені батьками, старшими “буквально на одну хвилинку”.

При дотриманні цих простих, але важливих правил відпочинок вам принесе лише радість. Будьте пильними, проявляйте увагу, дбайте про природу та життя і здоров’я своє, рідних та близьких вам людей!

Відділ з цивільного захисту та оборонної роботи виконавчого комітету Ватутінської міської ради