gerbuk.JPG

Нещодавно в Одесі відбувся XV Український муніципальний форум, участь у якому взяли голови громад, урядовці, експерти та представники міжнародної спільноти. Черкащину представляли голови восьми громад-членів АМУ, а саме: Володимир Тірон , голова Камʹянської міської ради (ОТГ), Олександр Люсюк, голова Ватутінської міської ради, Олексій Юрченко, голова Тальнівської міської ради (ОТГ), Олександр Гайдай, голова Корсунь-Шевченківської міської ради, Володимир Мірошник, голова Городищенської міської ради, Віктор Харченко, голова Чигиринської міської ради (ОТГ),  Олег Малюга, голова Набутівської сільської ради (ОТГ), Алла Мірошниченко, голова Чорнобаївської селищної ради (ОТГ).

«Я не вперше беру участь в у муніципальному форумі, який організовує Асоціація міст України і можу впевнено сказати, що такі заходи необхідні, в першу чергу, для об’єднаних територіальних громад. Адже  у нас була можливість поспілкуватися з колегами, почути експертів, закордонних гостей, які поділилися досвідом впровадження реформи  у своїх країнах. Такі заходи  потрібні кожному, хто дбає про розвиток своєї громади», говорить голова Набутівської об’єднаної територіальної громади Олег Малюга.

«За три дні плідної роботи на XV Українському муніципальному форумі в Одесі, який організовано Асоціацією міст України,  протягом яких ми не тільки отримували корисну інформацію та вели бурхливе обговорення важливих питань, було  поповнено багаж знань, які будуть використані в діяльності на благо громади міста та сприятимуть посиленню ролі місцевого самоврядування.

Участь у форумі дала неоціненну можливість поспілкуватись з колегами, обмінятись досвідом щодо вирішення спільних проблем, налагодити контакти та заручитись домовленостями на співпрацю. Висловлюю щиру вдячність Асоціації міст України за змістовну тематику та гарну організацію XV Українського муніципального форуму», говорить голова Ватутінської  міської ради Олександр Лисюк.

«XV Український муніципальний форум для  є надзвичайно важливим для представників органів місцевого самоврядування. Муніципальний форум щороку стає майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо подальшого розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавства, подальшої децентралізації влади, посилення відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад та реалізації секторальних реформ. Тут панує командний дух, «народжується» багато думок і ідей, реалізація яких сприятиме розвитку громад. Тож додому ми повертаємося натхненні і націлені на результат», говорить Віктор Харченко, голова Чигиринської міської ради.


Інформація Асоціації міст України