UAEU2.JPG

Є дати, які укріплюють нації, відображають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їх числа належить і День Конституції України – свято демократії, законності,  народовладдя і справедливості.  У переддень 23 річниці прийняття головного документу держави в міському Палаці культури відбулися урочистості за участю керівників органів місцевого самоврядування, працівників структурних підрозділів міської ради та її виконавчого комітету, підприємств, установ, організацій, депутатів міської ради, жителів та гостей міста.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Олександр Лисюк. У своєму виступі він наголосив, що вже 23 рік поспіль ми відзначаємо День Конституції в незалежній державі. «Прийняття Основного Закону стало точкою відліку нової епохи в історії нашої держави. Це забезпечило стабілізацію суспільно – політичної та соціально – економічної ситуації в країні, посприяло підвищенню міжнародного авторитету України та світовій арені».

Норми Конституції можуть бути дієвими лише тоді, коли  вони стануть обов`язковими як зі сторони держави, так і кожного українця. І над цим плідно працюють громадськість,  законотворці, молодь. «Зараз іде активне перезавантаження країни – відмова жити за старими, корумпованими, тіньовими порядками, прагнення діяти та запроваджувати докорінні зміни, завдяки яким країна стане технологічно і економічно розвиненою» - йшлося у виступі міського очільника.

 

Олександр Борисович відмітив, що Конституція постійно удосконалюється. Цьому сприяють різні чинники: впровадження реформ, демократичний розвиток країни, а також визначення беззаперечного курсу України в Європейську спільноту та НАТО. Але головне, що всі норми Основного Закону направлені на забезпечення прав і свобод, життя і гідності, недоторканності і безпеки людини, як найбільшої соціальної цінності держави.

Саме ці норми Конституції сьогодні захищають наші бійці на сході країни, де чинять гідний опір військовій російській агресії та відстоюють мир і цілісність України. Хоча це дається нелегко та з тяжкими втратами. Немало крові наших патріотів пролито на Донеччині та Луганщині щоб не дати ворогу розтерзати рідну землю на шматки.  Загиблих героїв, серця яких перестали битися під час військових конфліктів, вшанували хвилиною мовчання.

Користуючись нагодою Олександр Борисович привітав містян ще й 27-річницею отримання нашим містом статусу обласного підпорядкування та нагадав, що історичний документ було підписано 26 червня 1992 року. Він побажав всім успіхів, позитивних змін у суспільстві, плідної праці на благо українського народу, щасливої долі та щоб зміни на краще стали реаліями сьогодення.

 Cвяткового настрою та багато позитивних емоцій додала присутнім концертна програма, підготовлена колективами Палацу культури. Запальні танці  танцювальних колективів «Dance pro Style» та «Цвітень», виступи фольклорного ансамблю «Скаливатчанка», рок-гурту «Постскриптум», середньої групи народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Веснянка»,  народного аматорського вокального ансамблю «Оберіг», народного аматорського естрадного оркестру «Угольок», а також вокалістів Софії Пересунько, Катерини Кутненко, Ангеліни Гринько, Софії Пюстонен та Ольги Орінічевої супроводжувались бурхливими оплесками вдячних глядачів.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики