UAEU2.JPG

Сьогодні, відбулася урочиста церемонія покладання квітів з нагоди відзначення 23-річниці Конституції України. Квіти лягли до погруддя Тараса Шевченка, борця за свободу та незалежність нашої держави, який мріяв «скинути оте остогидле ярмо й зробити нашу Україну країною вільною й ні від кого не залежною».

В заході взяли участь перший заступник міського голови Юрій Кубявка, працівники структурних підрозділів міської ради та її виконавчого комітету, закладів освіти міста, громадськість.

З промовою до учасників заходу звернулася учениця 10-го класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім. М.Ф.Ватутіна Софія Пересунько, вона зокрема зазначила: «23 роки тому 28 червня вікопомного 1996 року Україна підтвердила своє прагнення розбудови незалежної, демократичної держави. В нашій країні вперше за її історію був прийнятий принципово новий Основний закон молодої Української держави – Конституція України. Вперше в українській історії людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнані найвищою цінністю. Вперше були визначені і державні механізми, що мають їх гарантувати. Основний закон встановив нові демократичні основи організації управління державою, яка здійснюється на засадах поділу гілок влади на законодавчу, виконавчу, судову та гарантує місцеве самоврядування. Конституція України 1996 року відповідає високим світовим і європейським стандартам. Головним її здобутком є те, що вона юридично закріпила в українському суспільстві ідеали справедливості, рівності та людської гідності, які сповідують усі цивілізовані країни світу».

Інформація відділу з питань внутрішньої політики