UAEU2.JPG

Сьогодні секретар міської ради Сергій Бабюк провів засідання робочої групи з питань сприяння діяльності виборчих дільниць на якому проаналізовано стан підготовки виборчих дільниць міста до роботи під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

Сергій Вячеславович повідомив, що 21 липня на території України відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради і ми повинні максимально підготуватися до їх проведення. Керівники установ, в яких будуть розміщені виборчі дільниці, надали інформацію про готовність приміщень до початку роботи дільничних комісій. «Голови дільничних виборчих комісій, коли розпочнуть свою роботу, повідомлять листами про готовність до проведення виборчого процесу» - повідомив керівник.

Інна Кушмильова, головний спеціаліст Державного реєстру виборців зазначила, що попередні списки виборців будуть сформовані до 6 липня, а основні до 15. Інна Вікторівна також повідомила, що під час проведення парламентських виборів громадяни, які не матимуть змоги голосувати за місцем прописки, зможуть реалізувати своє виборче право за місцем перебування. Для цього особа повинна не пізніше 15 липня звернутись із письмовою заявою та паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців.

Також на засіданні піднімалося питання забезпечення доступу до виборчих дільниць громадян з особливими потребами. З цього приводу секретар міської ради звернувся до керівників перевірити технічний стан пандусів, щоб люди з порушенням функцій руху мали безперешкодний доступ до місця голосування.

Начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко зазначила, що всі виборчі дільниці забезпечені стаціонарним телефонним зв’язком, але для оперативності передачі інформації зручніше буде користуватися мобільним зв’язком.

Сергій Вячеславович наголосив, що до виборів залишилося небагато часу, але ми повинні належним чином підготуватися до їх проведення.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики