UAEU2.JPG

Два роки потому окремі жителі вулиці Будівельна звернулися до виконавчого комітету Ватутінської міської ради з допомогою у вирішенні питання по ліквідації гілок, що позносили та поскладувати несвідомі громадяни з території приватних будинковолодінь у не відведеному для цього місці – на обабіч дороги, поруч зі сміттєвими баками, в напрямку дороги до вулиці М. Залізняка.

З метою вирішення проблемного питання, прийнято рішення здійснити спільно з депутатом міської ради Задніпряним О.І. обхід жителів вул.М.Залізняка для роз’яснення доцільності укладення договору на вивезення ТПВ з надавачем послуги згідно вимог чинного законодавства України та наслідків, які призводять за умови відсутності відповідного договору. Під час обходу вулиці, одним з посилів, які намагалися донести до жителів вулиці Залізняка було те, що кількість контейнерів, встановлена на вул.Будівельна розрахована на мешканців саме цієї вулиці і не передбачає навантаження відходів з сусідньої вулиці. За умови укладення жителями вул.М.Залізняка договорів на ТПВ, з’являться підстави для встановлення додаткових баків. Як альтернативний варіант, можливе здійснення подворового вивозу сміття від житлових будинків по вул.М.Залізняка у визначені графіком дні. Під час обходу наголошувалося також, що за наявності габаритних відходів, таких як гілля, слід користуватися одноразовою послугою від надавача послуги для замовлення та вивозу відходів на сміттєзвалище.

У червні 2019 році мешканцям вулиці Будівельна запропоновано долучитися для допомоги у завантаженні гілля на транспорт одного з місцевих підприємців. Не зважаючи на те, що відгукнулися на пропозицію лише окремі  небайдужі мешканці, за їх підтримки, спільними зусиллями було вивезено два завантажених кузови автомобіля з гіллям на сміттєзвалище. На жаль, не все гілля вдалося вивезти, але це лише початок гарних справ.

Головне, що результат став помітним відразу. Однак благоустрій може бути забезпечено тоді, коли люди, що проживають в приватних будинковолодіння неподалік усвідомлюватимуть неприпустимість нових засмічень (не складувати нове обрізане гілля), будуть складувати сміття у призначених для цього місцях, поважатимуть результати чужої праці та будуть зацікавлені у підтриманні чистоти та порядку на територіях загального користування.

Чисто не там де прибирають, а там де не смітять!

Інформація головного спеціаліста, інспектора з благоустрою