gerbuk.JPG

22 червня 1941 року назавжди залишиться у пам`яті нашого народу, як чорний день, коли в кожну домівку увірвалося страшне слово «війна».  Ще вчора люди складали плани на майбутнє, та жорстока навала Гітлера та його армії перекреслила всі сподівання та внесла корективи на майже п`ятирічний термін, коли наш народ вів бої за звільнення своєї рідної землі та здобував перемогу над нацизмом.

Кожного року до багаточисельних обелісків, братських могил, де захоронені бійці, що віддали свої життя під час тієї кривавої війни, до пам`ятників і монументів приходять вдячні нащадки, щоб поклонитись мужності і жертовності воїнів, щоб вшанувати їх пам`ять.

Жалобний мітинг відбувся і в нашому місті біля братської могили на Монументі Слави.

Під час заходу було зачитано імена визволителів нашої території, що знайшли останній спочинок  на ватутінській землі: 55 бійців, що захоронені у братській могилі нашого міста та 12 бійців, які спочивають у братській могилі села Скаливатки.

Зі словами щирої подяки за героїчний супротив набагато сильнішому ворогу, за щиру любов до рідної землі, відвагу і мужність, за те, що у тяжкі післявоєнні роки колишні солдати у короткі терміни відбудовували країну та збудували наше місто виступили директор міського історичного музею Віталій Богославський та голова міської організації ветеранів Наталія Котик.

Віталій Іванович згадав жителів Ватутіного, які у свою біографію вписали не тільки славу військової пори, відзначену багатьма нагородами, а й трудові здобутки.Серед них Матвій Григорович Богомолкін, Панас Дмитрович Заховайко, Павло Миколайович Хачатур`янц, Степан Андрійович Поліщук та багато інших.

Всі присутні вшанували загиблих під час Другої світової війни та жертв сучасної війни на сході держави хвилиною мовчання та поклали квіти до братської могили.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики