UAEU2.JPG

Покіс трави – це один із елементів комплексної роботи з благоустрою, який необхідний для збереження охайного і впорядкованого зовнішнього вигляду міських вулиць та дворів.

Відповідно до пункту 3.2. Правил благоустрою території м.Ватутіне та с.Скаливатка, затверджених рішенням міської ради від  28.11.2018 р. № ­­64-8/VІІ, підприємства, установи й організації на власних та закріплених територіях повинні здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку, а саме здійснювати регулярне знищення бур'янів, скошення трави по мірі необхідності.

Межами утримання територій, прилеглих до торговельних центрів, об'єктів побутового обслуговування, громадського харчування, авторемонтних майстерень, магазинів, ринків, тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності для суб'єктів господарювання, що експлуатують вказані об'єкти є 20 м від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці.

Межі утримання дворів, тротуарів, майданчиків, покриття проїжджої частини вулиці, інших територій земельних ділянок, що надані у власність або користування юридичним або фізичним особам для власників або користувачів земельних ділянок складають 20 м від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці.

Пам’ятайте про необхідність дотримання власниками, користувачами та орендарями житлових будинків приватного сектору, керівниками приватних підприємств, установ та організацій виконання обов’язку по покосу трави.

В літню пору року слід періодично слідкувати за скошуванням трави тому що це активний період її росту. Крім того, регулярний покіс трави не тільки дозволяє утримувати зелені зони міста в задовільному естетичному стані, але є одним з методів боротьби з карантинними рослинами.

Кожен має слідкувати за прилеглою територію, проводити косіння трави та не чекати приходу інспектора з благоустрою для складення припису за фактом несвоєчасного покосу трави. Чистота, порядок та краса вулиць нашого міста в руках кожного з нас. Дбаємо про стан утримання нашого міста разом!

Інформація головного спеціаліста, інспектора з благоустрою