gerbuk.JPG

У місті Львові відбувся форум дитячої творчості «Золотий мольберт 2019».  Конкурс проводиться з метою  творчого спілкування талановитих дітей та молоді, розвитку здібностей на пленерах й арткласах і популяризації їх творчих здібностей на пересувних виставках у містах України та за кордоном.

Цьогорічний конкурс проходив під гаслом «Мистецька мова миру дітей України та світу» і складався з трьох етапів: перший – заочний, другий – очний, учасники якого – переможці заочного етапу.  В конкурсі взяли участь діти з 15 країн світу. Учні Ватутінської дитячої школи мистецтв взяли участь у відбірковому турі. Переможці – Шевченко Анна, Веретеніна Каріна, Баришева Анастасія були запрошені для участі в пленерах та арткласах на Львівщині.

З 31.05. по 06.06.2019 вони виконували конкурсні і пленерні роботи в мистецькій галереї і Шевченківському гаї м. Львова, а також відвідали художній музей, музей модерної скульптури Михайла Дзиндри, побували на екскурсії в Карпатах, в містах Тустань та Кам'янець.

Батьки учнів дуже вдячні народному депутату Валентину Ничипоренку  за матеріальну підтримку їх дітей.

За результатами діяльності форуму відкриваються персональні та пересувні виставки дитячих шедеврів у художніх музеях України. На сайті  artclass.lviv.ua  будуть представлені творчі роботи учасників для всенародного голосування, після якого відбудеться фінал і суперфінал конкурсу.

Інформація відділу культури та туризму